Un concept interesant care unește două direcții culinare într-o a treia expunere, aflată la intersecția lor; iar multiculturalitatea gastronomică vine din ideea că mâncarea bună circulă.
Trei sunt și proprietarii: chef Cătălin Constantin, care readuce amintiri gustoase din copilăria lui și din experiențele ulterioare în bucătăriile internaționale, Adrian Dimitriu, care vine cu backround-ul comerțului exterior și apetitul dat de preparatele din locurile în care a călătorit, și Andrei Bărbulescu, fost sportiv de performanță, și el călător prin lume. Toți și-au folosit cum au știut mai bine know how-ul multisenzorial, legând ideile în propriul restaurant.
Revenind la meniu, iată câteva feluri care mi-au atras atenția (nu le-am testat, evident, pe toate, dar voi reveni): ciorba de varză acră cu afumătură, prazul cu măsline, pate-ul de ficat de pui cu untură, dulceață de ceapă și ceapă crocantă, coastele, interesant adaptate cu marinadă de leurdă, piure de păstârnac și broccoli.
Printre felurile internaționale, peștele în stil marocan cu roșii confiate, iaurt, couscous și tabouleh, arrachera de vită (diafragmă) cu chimichurri și cartofi fondanți, sandvișul vietnamez banch me cu chifteluțe din vită, supa thai Dtom Yum și gulaș. Alături de ele, mai sunt și salate de caracatiță, de rață și cu haloumi, paste burgeri, dar și vegetariene.
Mi-a fost destul de greu să aleg pentru că ciorbele mi-au atras atenția, prazul cu măsline, cum nu mai mâncasem demult, la fel; m-a făcut curioasă și pate-ul cu trio de ceapă – dulceață, ceapă crocantă și arpagic murat, însoțit de castraveți murați și lipii calde – un start bun de masă, care mi-a deschis apetitul pentru alegerile ulterioare.
Carnivoră cum sunt, am ales să împart coastele foarte fragede (am aflat că au fost gătite 7 ore la foc mic) cu inedita marinadă de leurdă și piure de păstârnac – un mix interesant, aromat de gusturi – și macroul în stil marocan corect gătit, fraged și el și gustos, cu sos de coriandru, pătrunjel, lămâie, boia, miere și roșie confiată, însoțit de iaurt cu mentă și salată tabouleh.
La deserturi, am comandant „vis alb” – mousse de ciocolată albă și sos de căpșune, dar vreau să revin pentru meringata cu mascarpone și ineditele înghețate de păstârnac cu vanilie, lămâie cu busuioc și ciocolată cu ardei iute.
Mi-a plăcut și alcătuirea meniului cu numele categoriilor ce stârnesc curiozitate, precum: „dichiseli la foc molcom”, „vrăjitoare pe nisip”, „feluri din lumea nouă” .
Prețuri decente pentru calitatea și mărimea porțiilor: ciorbe – 12-17 lei, prazul cu măsline – 19 lei, platoul românesc (zacuscă de vinete, fasole bătută, mușchi vânătoresc, babic, brânză de burduf, jumări, ceapă de apă) – 25 lei, peștele marocan – 40 lei, un desert – 16 lei, vinuri de la 55 lei sticla.
Adresă și contacte: Calea Călărași nr. 103. Tel.: 0770.212.845. www.restaurant-trei.ro; www.facebook.com/RestaurantTREI; www.instagram.com/treirestaurant.