8.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăLifestyleTravelLa pas prin cel mai frumos oraș medieval din sud-estul Europei

La pas prin cel mai frumos oraș medieval din sud-estul Europei

Printre cele mai importante orașe ale Transilvaniei evului mediu, Sighișoara este un exemplu de arhitectură și istorie. Orașul este cunoscut și ca fiind locul în care s-a născut celebrul Vlad Țepeș sau Dracula, cum mulți străini îl numesc.

Sighișoara are o arhitectură medievală bine păstrată, punctele forte fiind turnurile sale, zidurile de apărare și porțile orașului. Ce îl face și mai atrăgător din punct de vedere estetic, este centru său  istoric alcătuit din străduțe înguste pavate cu piatră și case colorate în stil gotic, baroc și renascentist.

Cetatea Sighișoara este un adevărat patrimoniu cultural și se mândrește cu numeroase atracții turistice care datează de sute de ani, păstrate și devenite bijuterii ale României.

Orașul este o poveste în sine, un suflet viu prin care strămoșii sași încă dăinuie. Haide să descoperim povestea necunoscută a breslelor și monumentelor istorice care fac obiectul cetății de astăzi!

Primul obiectiv turistic cu care te izbești când intri în inima Sighișoarei este Turnul cu Ceas. Unul dintre cele mai vechi turnuri din Transilvania, Turnul cu Ceas este considerat un adevărat simbol pentru cetate. Acesta este deschis publicului larg, iar din vârful lui vizitatorii se pot bucura de o priveliște de ansamblu a cetății.

Casa în care a locuit Dracula în anii săi de viață este acum transformată în pensiune, iar camera unde se spune ca s-a născut renumitul domnitor este deschisă turiștilor. Biserica Mănăstirii găzduiește o colecție impresionantă de artă medievală, inclusiv sculpturi și picturi.  Biserica din Deal este altă atracție superbă a Sighișoarei care are o colecție impresionantă de obiecte de artă religioasă, sculpturi, altare și alte lucruri valoroase.

Casa Breslelor

Este locul în care poți afla poveste celor 9 bresle care au contribuit la dezvoltarea cetății. Expoziția istorică cuprinde exponate vechi de sute de ani, unelte, mașinării ale meșteșugarilor sași, iar deasupra este activă Școala de Muzică din Sighișoara. Aici se poate vedea modul de trai al acestora.
Casa Breslelor este situată chiar la baza Turnului cu Ceas. Clădirea a aparținut familiei Sander și este consemnată încă de la începutul secolului al XVIII-lea. Strămoșii acestora au fost fondatorii fabricii de ceramică din Sighișoara, acum 160 de ani. Incendiul din 1676 a lăsat urme asupra acestui loc deosebit, urmele fiind vizibile și lăsate ca amintire a acelei perioade.

Casa Armelor și Hărților

O colecție privată de exponate deosebite care legă perfect între ele istoria și arta, este locul în care găsești este 500 de hărți, lucrări de grafică, litografii și gravuri reprezentând regiunile istorice românești, planuri de orașe, populație, dar și țările lumii. Aici poți călătorii în diverse perioade antice de la antichitate până la regalitatea românească. Chiar de la intrarea în această expoziție impresionată ți se va specifica că expoziția este aranjată cronologic după aceste perioade, iar turul ei se va face în acest mod.
Lumea arhaică prin care te poartă Casa Armelor și Hărților este presărată cu piese originale de armament, peste 200 de arme cu tăiș ascuțit, monede vechi de peste doua milenii și jumătate și multe alte informații interesante despre tradițiile și cultura locala dar nu numai.

Sighișoara rămâne un oraș plin de magie și locuri care te aduc mai aproape de origini. Orașul de suflet al României, este o destinație preferată a vizitatorilor din perspectiva atracțiilor turistice care nu sunt puține, a arhitecturii unice și a liniștii pe care o imprimă în sufletele oamenilor care aleg această destinație turistică.

După ce ai terminat de bătut cetatea în toate cotloanele ei, te poți opri și relaxa la unul dintre restaurantele locale să te bucuri de o masă caldă și de o băutură revigorantă. Sau te poți opri la un langoș și să admiri peisajul pitoresc pe o bancă alături de persoanele dragi. Nu uita să te bucuri de fiecare moment în acest loc cu adevărat special.

Cele mai citite

Cine sunt primi 10 candidații PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Chiar dacă PSD și PNL au anunțat că vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, PSD și-a cam...

Societatea civilă și exprimarea ei

Provocările la adresa democrației sporesc în ultima vreme. Ele vin, în cele din urmă, din slăbirea societăților civile. Stingerea vocilor civice se observă direct sau...

Rusia – Ucraina, ziua 708: Trei morți, în urma unui atac asupra Odesei

O dronă rusească a lovit o zonă comercială în portul ucrainean Odesa, de la Marea Neagră, ucigând trei persoane, au declarat armata ucraineană şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă