2.9 C
București
marți, 12 noiembrie 2024
AcasăLifestyleTravelCum te ajută călătoriile în dezvoltarea personală

Cum te ajută călătoriile în dezvoltarea personală

A călători înseamnă a ieși din zona de confort, a schimba peisajul cu care eram obișnuiți. În același timp, înseamnă să renunți la obiceiurile tale zilnice în favoarea necunoscutului. Toate aceste schimbări, deși pentru unele persoane sunt neplăcute, reprezintă o temelie esențială în dezvoltarea personală a fiecăruia.

Acasă este cel mai confortabil loc din lume, și așa ar trebui să fie. Însă, descoperirea unui nou teritoriu, a unei civilizații diferite și a unor stiluri de viață despre care poate doar în cărți citeai, sunt experiențe necesare fiecărui om aflat în plină dezvoltare. De aceea, cu toate că industria de travel a avut mult de suferit în timpul pandemiei, în 2022 oamenii își reiau, treptat, obiceiul de a călători.

Dacă ești un tânăr aflat la început de drum, acesta este cel mai bun moment să pornești în descoperirea lumii. Însă, chiar și călătoriile de scurtă durată, vacanțele, călătoriile în scop de serviciu sau plimbările cu familia, toate sunt experiențe relevante care contribuie la dezvoltarea fiecărui individ.

Călătoriile te ajută să fii independent

Cu fiecare pas, ești mai aproape de tine. Asta înseamnă a călători – a descoperi teritorii noi care te vor învăța, fie că vrei sau nu, să te descurci. Fie că ești cazat la un hotel de 5 stele, fie că împarți camera cu alți turiști la un hostel studențesc, tot ieși din zona de confort. Motiv pentru care înveți să te descurci, să găsești localuri potrivite pentru a servi masa, să îți împarți banii astfel încât să îți faci experiența cât mai plăcută. 

Cu fiecare călătorie, înveți să faci față provocărilor. Te maturizezi, te adaptezi nu doar pentru a supraviețui, ci și pentru a îți crea un mediu plăcut.

Călătoriile sunt un prilej de a cunoaște oameni noi

Un călător își îmbunătățește abilitățile de socializare și relaționare. Astfel, intrând în contact cu oameni noi, aparținând altor culturi, nu-ți dezvolți doar abilitățile lingvistice. Treci peste emoții, îți depășești fricile și devii nu doar mai sociabil, ci și mai curajos.

În cazul în care pleci într-o destinație necunoscută și nu te afli într-o relație, călătoriile pot fi un prilej de a socializa cu persoanele de sex opus. Chiar dacă se va ajunge să întreții relații intime în deplasările tale, în afara mijloacelor de protecție necesare, îți recomandăm și un stimulent pentru a face față în situațiile noi. Dacă ești bărbat, citește despre păreri Erecta sau alte suplimente care te ajută să îți crești încrederea în forțele proprii, cu o parteneră nouă.

Călătoriile te fac mai flexibil în orice situație

Când te trezești într-o lume diferită, unde atât mâncarea cât și vremea, limba și oamenii sunt diferiți de obișnuințele tale, devii mai flexibil. Observi cum corpul tău se adaptează și ți se dezvoltă, brusc, instinctele de supraviețuire. Treci astfel peste politețuri, pentru dificultățile de exprimare și vei fi tu, cel care ești cu adevărat.

Când ești într-un spațiu familiar, ai tendința să nu fii direct când vorbești cu cei din jur. Te gândești mult înainte de a vorbi sau de a te comporta într-un anumit fel, pentru că îți este teamă să fii judecat. În schimb, într-o călătorie, mai ales într-o destinație unde nimeni nu te cunoaște, ești predispus să încerci lucruri noi, respectiv noi abordări. 

De la zboruri anulate, la ploi torențiale sau alte fenomene ale naturii, temperaturi ridicate sau prea scăzute, locurile din tren sau avion, cazarea care nu e conform așteptărilor, toate sunt situații care te scot din zona de confort și te forțează să te adaptezi. 

Călătoriile îți cresc încrederea în tine

Trecând prin experiența călătoriilor, reușești să devii cea mai bună versiune a ta. Flexibilitatea, comunicarea, adaptarea corpului, găsirea rapidă de soluții în situații extreme, gestionarea banilor, găsirea locurilor potrivite pentru a petrece timpul sau a mânca, alegerea prietenilor, toate sunt experiențe de viață care te ajută să fii mai bun.

În acest fel, pentru că treci pe rând de fiecare obstacol, reușești să-ți crești încrederea în sine. Acesta este, probabil, cel mai important beneficiu al călătoriilor, pentru că doar așa reușești să îți atingi mai ușor obiectivele propuse. Este același fel de încredere pe care ți-o oferă, spre exemplu, cele mai bune pastile pentru potență, dacă ești bărbat, în fața unei partenere noi. 

Călătoriile te ajută să-ți îndeplinești mai ușor obiectivele

Ce înseamnă, de fapt, să-ți îndeplinești obiectivele? Înseamnă să mergi înspre necunoscut. Să fii într-un loc nou, în situații noi, ca să te dezvolți constant. Fie că vorbim de obiective personale sau profesionale, toate acestea sunt susținute, în mod egal, de călătorit.

Fiecare are nevoie de momentele sale de evadare, de relaxare dar și de descoperire a sinelui. Și ce loc mai bun să te cunoști pe tine și să îți testezi limitele, decât un teritoriu nou, cu o civilizație nouă?

Există numeroase cazuri de antreprenori de succes care au mers într-o călătorie de descoperire a sinelui, când se aflau la început. Există exemple de cupluri pe care călătoriile i-au ajutat să își închege relația și i-au unit. La fel putem vorbi și despre familii care au plecat împreună, cât și despre persoane singure dar nesigure pe propriile forțe. Călătoria înseamnă vindecare, purificare, evoluție spirituală dar și fizică. Iar acestea sunt doar o mică parte din beneficiile călătoritului. 

Cele mai citite

Cătălin Predoiu are încredere că angajații MAI vor face ca alegerile să se desfășoare ireproșabil

Toate cadrele Ministerului Afacerilor Interne, indiferent de armă, de structură, de funcţie, de grad, sunt obligate prin lege şi Constituţie să fie neutre şi...

Cătălin Predoiu are încredere că angajații MAI vor face ca alegerile să se desfășoare ireproșabil

Toate cadrele Ministerului Afacerilor Interne, indiferent de armă, de structură, de funcţie, de grad, sunt obligate prin lege şi Constituţie să fie neutre şi...

PROPANUL: Revoluție în domeniul pompelor de căldură

Aflați toate avantajele unui mediu de lucru natural care produce apă caldă într-un mod ecologic. Cu câțiva ani în urmă, puțini ar fi prezis...
Ultima oră
Pe aceeași temă