9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleTot mai mulți români caută anunțuri cu locuri de muncă în UK

Tot mai mulți români caută anunțuri cu locuri de muncă în UK

După ce măsurile de restricție luate din cauza pandemiei de coronavirus au început să se relaxeze, mii de români au decis să plece în străinătate, mai ales în Marea Britanie sau Irlanda de Nord.

Deja mulți tineri au plecat peste granițe, pentru că în opinia lor străinătatea le oferă adevărata democrație. Dacă asta este sau nu într-adevăr așa, rămâne să se convingă pe parcursul șederii lor acolo, mai ales că în acest an percepția oamenilor asupra țărilor străine s-a schimbat radical.

România se află printre principalele țări din Europa în care tinerii și adulții calificați în diferite profesii și-au părăsit patria fiind în căutarea unei vieți mai bune în străinătate. Din păcate însă, mulți dintre tineri au înțeles rapid că viața în străinătate nu este ușoară, ci doar salariile sunt mai mari.

Viața în UK

Mulți români au ales să lucreze în străinătate pentru a avea mai mulți bani și pentru a-i ajuta pe cei din familie, care au rămas în România. Alții au decis chiar să studieze în alte țări, pentru a căuta oportunități noi de carieră. Cu siguranță există o diferență între viața în străinătate și viața acasă, în România.

Viața în UK nu este asociată cu un risc mai mare, decât viața în România. Orașele mari din UK sunt considerate sigure și același lucru se poate spune și despre întreaga țară în general. Totuși, românii trebuie să fie conștienți că trebuie să-și ia măsuri de precauție rezonabile, oriunde s-ar afla în lume. De pildă, trebuie să fie atenți la hoții de buzunare în zonele aglomerate, sau să fie precauți când folosesc bancomatele, cum ar fi ascunderea codului, sau depunerea rapidă a numerarului.

Potrivit statisticilor, numărul românilor din UK este în continuă creștere în ultimii ani. Îndeosebi după ridicarea restricțiilor pandemiei, au fost accesate mai ales site-urile cu anunțuri români în UK (despre locuri de muncă, chirii, servicii și calificări). A trăi în UK nu este ușor, este destul de scump.

Transportul public costă destul de mult. Totuși salariile sunt mult mai mari ca în România, iar oamenii pot face cu siguranță mai multe lucruri decât în țară, au posibilitatea de a călători mai mult.

Motivele pentru care în ultima perioadă românii pleacă în UK sunt:

– Un loc de muncă mai bine plătit

– Un job conform pregătirii, unii români doresc recunoașterea diplomelor lor (ex. medici, asistente medicale)

– Un job în anumite domenii – IT, construcții, turism, hoteluri, agricultură, sănătate

– O viață mai bună și mai frumoasă.

Plecarea pentru mulți ani sau chiar definitiv în UK permite cuplurilor să evite separarea și să-și dubleze câștigurile. Cei căsătoriți spun că în străinătate au posibilitatea să trăiască mai bine, într-o țară mai civilizată.

Cele mai căutate locuri de muncă în UK sunt în domeniul hotelier, deși acest tip de muncă necesită cunoștințe de limba engleză și disponibilitate pentru minim jumătate de an. În general hotelurile oferă cazare și masă alături de un salariu motivant și angajează români pentru locuri de muncă de tipul: recepționer, chelner, portar, ajutor la bucătărie, cameristă.

Alte locuri de muncă în UK preferate de români sunt:

– La fabrici și depozite

– În construcții, ca zidari, muncitori, salahori

– Ca șoferi pe tir sau pentru curierat

– La magazine ca vânzătoare sau casiere

– La restaurante, cafenele și baruri

– În domeniul medical – asistente medicale, infirmiere, medici, bone

– Alte domenii.

Mulți dintre românii care lucrează în diverse industrii probabil că simt deja criza, ce a apărut din cauza pandemiei de coronavirus. Oamenii nu mai știu ce să facă, dacă merită să investească sau dacă trebuie să economisească.

Românii care sunt în căutare de locuri de muncă în UK, sau care caută să stea în chirie, își publică anunțul UK online, pentru a se face auziți în secțiunile de publicitate de pe Internet. Mulți români caută locuri de muncă în străinătate prin intermediul agențiilor. Ei se înregistrează la mai multe agenții online și astfel au șanse mai mari de a găsi rapid un loc de muncă atractiv. Înainte de asta, au nevoie de un CV în limba engleză, în care să-și prezinte bine abilitățile profesionale și calitățile.

Când vine vorba despre locuri de muncă în străinătate, românii trebuie să aleagă agenții de ocupare a forței de muncă care funcționează legal.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă