8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăLifestyleTot mai multe femei apelează la implantul de păr. Află preţul şi...

Tot mai multe femei apelează la implantul de păr. Află preţul şi în ce constă!

Căderea părului este considerată frecvent ca fiind o problemă care afectează doar bărbații, însă și femeile o experimentează destul de frecvent. Se estimează că mai mult de 50% dintre femei se confruntă de-a lungul vieții cu căderi vizibile de păr, din diferite cauze.

Cauzele căderii părului la femei

Ø  Cea mai importantă și comună cauză a căderii părului la femei este alopecia androgenetică sau modelul feminin de cădere a părului. Este o chestiune ereditară, genele moștenite de la părinți contribuind la această afecțiune. În acest caz, părul din vârfului capului se subțiază și cade.

 

Ø  Dezechilibre hormonale:  modificările din timupul sarcinii sau menopauzei. Riscul pentru pierderea părului crește odată cu înaintarea în vârstă, putându-se manfiesta începând cu 40, 50 sau 60 de ani.

 

Ø  Alopecia de tracțiune apare atunci când părul este coafat sau pieptănat constant într-un mod agresiv, tragându-se firele de păr de la rădăcină.

 

Ø  Stresul sau un șoc extrem pentru corp: provoacă căderea temporară a părului. Această categorie include evenimente precum pierderea în greutate, intervențiile chirurgicale, boala și nașterea.

 

Ø  Alopecia areata: este o afecțiune autoimună rară care determină sistemul imunitar să atace foliculii de păr, ducând la pierderea părului. Fiind o afecțiune a pielii, nu este permanentă.

 

Ø  Substanțele toxice sau anumite medicamente, cum ar fi cele utilizate pentru tratarea cancerului, pot avea ca efect secundar căderea părului. Cu toate acestea, părul de obicei se redresează odată ce o persoană a încetat să mai ia substanţele respective.

Diagnosticarea căderii părului

Atunci când se observă căderea unui număr mai mare de fire de păr decât în mod curent, consultarea unui specialist devine obligatorie.

În elaborarea unui diagnostic, există doi parametri de evaluat: intensitatea și modelul căderii părului. O atenție deosebită se acordă gradului de subțiere și locului de unde cade părul.

Testarea sângelui în laborator este o altă analiză necesară pentru a identifica motivul sau tipul căderii părului.

În urma diferitelor teste se va propune și o variantă de tratament împotriva căderii părului sau chiar un transplant de păr.

Ce presupune procedura de implant de păr?

În cazul unui implant de păr la femei sau bărbaţi, se recoltează un anumit număr de grefe de păr prin metoda Q-FUE (FUE manual avansat, fir cu fir) dintr-o zonă a scalpului unde părul este sănătos și se implantează în zonele deficitare. Zona din care medicul extrage părul rămâne neafectată după recoltarea foliculilor de păr, procedura realizându-se fără durere (presupune doar anestezie locală) sau cicatrici (se utilizează instrumente avansate, minim-invazive). Recuperarea după operaţie este rapidă, pacientul putând să-şi reia imediat activităţile zilnice.

Cu ce diferă procedura la femei faţă de transplantul de păr la bărbaţi?

Implantul de păr în cazul femeilor este diferit de cel al bărbaților întrucât:

Ø  În majoritatea cazurilor pacientele solicită ca transplantul să se realizeze fără ca zona primitoare să fie tunsă. 

Ø  Părul femeilor cade într-o manieră mai difuză, subțiindu-se uniform pe tot scalpul, pe când la bărbați cade mai mult în partea din față şi/sau în vertex. Astfel, grefele recoltate se implantează între firele de păr existente, ceea ce face ca procedura să fie mai dificilă deoarece trebuie evitată distrugerea firelor de păr adiacente.

Ø  În cazul femeilor, părul este mai subțire în partea de sus a capului, spre deosebire de părțile laterale sau spate.

Cât durează operaţia şi care este preţul unui implant de păr?

Procedura durează doar câteva ore, iar costul implantului diferă de la pacient la pacient, în funcţie de mai mulţi factori. Rezultatul final al unui transplant de păr se poate observa după circa 12 luni de la operaţie. Pentru o ofertă puteţi să completaţi formularul de consultaţie online de pe site-ul clinicii Dr. Felix Hair Implant.

 

Dr. Felix Hair Implant – Nr. 1 în transplant de păr şi sprâncene!

Bucureşti, Sos. Nordului 102G, Sector 1

Tel: +40720.254.368 / +40749.260.204

E-mail: client@drfelix.ro

www.drfelixhairimplant.ro

 

Tags: implant de par femei, alopecia la femei, caderea parului la femei, caderea parului cauze, transplant de par pret

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă