3.6 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăLifestyleTOP 5 obiceiuri sănătoase pentru igiena orală pe care oricine ar trebui...

TOP 5 obiceiuri sănătoase pentru igiena orală pe care oricine ar trebui să le urmeze

Periajul zilnic al dinților, efectuat cu respectarea tuturor recomandărilor medicilor stomatologi, este esențial pentru prevenirea problemelor dentare. Anumite obiceiuri, simplu de adoptat de către orice individ, pot reduce semnificativ riscul de apariție a problemelor orale. Potrivit medicilor stomatologi, oricine își dorește să evite afecțiunile orale trebuie să acorde o atenție deosebită și altor aspecte ale igienei orale. Astfel, medicii recomandă integrarea în rutina zilnică a următoarelor practici.

Curățarea adecvată a limbii

Deși adesea neglijată, limba adăpostește o varietate de bacterii și resturi de alimente care pot contribui la probleme dentare și la apariția respirației neplăcute. Curățarea limbii, deși poate părea o activitate minoră în rutina de igienă orală, este esențială pentru menținerea unui mediu bucal sănătos și pentru prevenirea unor complicații potențial grave. Prin îndepărtarea regulată a impurităților de pe limbă, poate fi redus riscul de inflamații gingivale și alte afecțiuni orale.

Limitarea consumului de zahăr

Consumul excesiv de zahăr favorizează acumularea plăcii bacteriene pe suprafața dinților. Placa este o peliculă aderentă formată din bacterii și resturi alimentare, care, dacă nu este îndepărtată printr-o igienă orală corespunzătoare, poate evolua într-o substanță acidă ce contribuie la deteriorarea smalțului dentar. În consecință, limitarea consumului de zahăr poate avea efecte benefice asupra dinților și poate contribui semnificativ la reducerea riscului de dezvoltare a cariilor dentare.

Utilizarea zilnică a aței dentare

Periajul dentar cu o periuță de dinți simplă sau electrică nu poate elimina în totalitate placa bacteriană din zonele greu accesibile. Utilizarea aței dentare în mod regulat sau a unei periuțe interdentare completează rutina de igienă orală, ața dentară fiind un instrument esențial pentru îndepărtarea resturilor alimentare și a depunerilor de placă bacteriană din spațiile interdentare. Specialiștii în endodontie Bucuresti atrag atenția asupra riscurilor asociate cu acumularea excesivă de placă bacteriană în spațiile interdentare, o consecință a neglijării controalelor stomatologice și a neutilizării aței dentare sau a unei periuțe interdentare.

Schimbarea regulată a periuței de dinți și utilizarea unei periuțe adecvate

Utilizarea unei periuțe de dinți adecvate situației particulare orale, împreună cu o tehnică corectă de periaj, contribuie la îndepărtarea eficientă a plăcii bacteriene și a resturilor alimentare, ceea ce reduce riscul formării cariilor și implicit riscul de apariție a afecțiunilor gingivale. În plus, pentru a crește eficacitatea periajului dentar, specialiștii în stomatologie Bucuresti recomandă înlocuirea periuței dentare la intervale de 3-4 luni sau atunci când perii devin uzați.

Menținerea unui aport adecvat de apă

Apa este un agent natural de neutralizare a acidității din cavitatea bucală. Aciditatea, rezultatul consumului de alimente sau băuturi acide, poate contribui la deteriorarea smalțului dentar. Consumul de apă ajută la îndepărtarea acizilor și previne astfel potențialele leziuni ale smalțului. Mai mult, saliva produsă în urma consumului de apă ajută la remineralizarea smalțului dentar și la menținerea echilibrului acido-bazic în gură.

Cele mai citite

FSB acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

Serviciile de securitate ruse (FSB) au acuzat miercuri British Council, agenţia britanică pentru educaţie şi cultură, de colectarea de informaţii militare de la refugiaţii...

Big Brother te veghează? Aplicaţia Signal îţi ascunde numărul!

Signal, aplicația de mesagerie criptată cunoscută pentru angajamentul său față de confidențialitate și securitate, a anunțat lansarea unei funcții revoluționare, menită să îmbunătățească...

Cine sunt cei cinci lideri PNL care au votat împotriva listelor comune cu PSD pentru Parlamentul European

Discuții aprinse, miercuri, la PNL, motivul fiind participarea la alegerile pentru Parlamentul European pe liste comune PNL-PSD. Dacă PSD a votat în unanimitate această...
Ultima oră
Pe aceeași temă