1.5 C
București
joi, 1 decembrie 2022
AcasăLifestyleTop 5 locuri abandonate care sunt acum atracții turistice populare

Top 5 locuri abandonate care sunt acum atracții turistice populare

Au fost cândva locuri care au umplut oamenii de bucurie. Acum sunt pline de nisip și iarbă. Aceste locuri abandonate au un aspect sinistru, dar, adevărul este că sunt foarte relaxante și deosebite. Lumea este plină de astfel de locuri abandonate, dar din diverse motive, pur și simplu nu au funcționat. În mod ironic, aceste locuri primesc acum vizitatori pentru că sunt abandonate. Astăzi, îți voi prezenta câteva dintre aceste locuri abandonate.

Top 5 locuri abandonate care sunt acum atracții turistice populare

1. Craco, Italia

Craco din Italia este o frumusețe. Orașul este situat în vârful unui deal, iar acesta a fost unul dintre motivele pentru care locuitorii au abandonat acest frumos oraș. O mulțime de alunecări de teren, cutremure și calamități au lovit orașul. Deși orașul are o istorie tristă, acum este o atracție turistică foarte populară.

2. Houtouwan, Insula Shengshan, China

Mulți turiști și fotografi consideră orașul Houtouwan fascinant pentru frumusețea sa „naturală”. Da, satul pescăresc de odinioară este acum aproape complet abandonat, cu excepția unui număr foarte mic de locuitori. Natura a preluat controlul complet, aproape. Satul este reprezentat de casele și străzile sale, toate acoperite cu liane de iederă.

3. Tianducheng, Hangzhou, China

O replică a Parisului. Turnul Eiffel, Champs-Elysées, străzile pietruite, tot ce trebuie! Denumit și Sky City, Tianducheng este un complex de locuințe construit pentru a susține o populație de aproximativ 10.000 de persoane. Străzile pustii nu au practic nicio poveste de spus, dar vei putea face o ședință foto „Paris” excelentă. Dacă nu ar fi existat o mână de rezidenți, acest loc ar fi fost complet abandonat.

4. Kolmanskop, Namibia

În 1908, Kolmanskop era un oraș plin de viață în care se exploatau diamante. Cu timpul, minerii au găsit un loc mai bun pentru extragerea diamantelor și, în cele din urmă, toată lumea s-a mutat. Acum mai există doar rămășițele unui oraș vechi, casele toate pline doar de nisip. Este sinistru și drăguț în același timp. Orașul vechi a fost folosit ca fundal pentru multe filme populare de la Hollywood.

5. Insula Deception, Antarctica

Dacă sunteți în căutarea unui motiv pentru a vizita continentul înghețat al Antarcticii, Insula Deception este un motiv suficient de bun și frumos. Insula Deception a fost o stație de vânătoare de balene, dar și o stație de cercetare. Este complet abandonată, cu excepția leilor de mare și a pinguinilor. Va trebui să rezervați o croazieră spre Insula Deception pentru a experimenta frumusețea înghețată.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Autorități spaniole: Mai multe scrisori-capcană au fost depistate în Spania

Autorităţile spaniole au confirmat joi că mai multe scrisori-capcană, ''similare'' cu cea care a explodat miercuri în ambasada Ucrainei, au fost interceptate în Spania,...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 281: Moscova pregătește noi atacuri, în timpul unei pauze de la rachete

Armata rusă ia o "pauză de la rachete" după atacurile grele din ultimele săptămâni, afirmă forţele armate ucrainene, adăugând că Moscova foloseşte acest răgaz...

China ajustează măsurile de gestionare a pandemiei COVID

Vice-premierul Sun Chunlan a cerut eforturi suplimentare pentru a îmbunătăţi măsurile de prevenire şi control a pandemiei de COVID-19, îndemnând la optimizarea politicilor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă