7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăLifestyleTIFF Sibiu revine: peste 30 de filme și invitați speciali, între 5...

TIFF Sibiu revine: peste 30 de filme și invitați speciali, între 5 și 8 august

 Timp de patru zile, la Sibiu vor fi proiectate câteva dintre cele mai apreciate filme din ultimul an, cu invitați speciali: programul include peste 30 de producții, unele proaspăt premiate la TIFF 2021, precum și premiere românești în prezența echipelor. 

Proiecțiile vor avea loc în Piața Mică, Muzeul Național în aer liber Astra, Parcarea supraterană Promenada Sibiu (ultimul etaj) și la Cine Gold, cu respectarea măsurilor de siguranță aflate în vigoare.

În prima zi de festival, joi, 5 august, la Muzeul Național în aer liber Astra, sibienii vor putea urmări în premieră, alături de echipa filmului, documentarul România Sălbatică (r. Dan Dinu, Cosmin Dumitrache), cel mai iubit film românesc de la TIFF 2021, unde a obținut Premiul Publicului. Inițiat în urmă cu 10 ani, România Sălbatică este cel mai amplu proiect de fotografie și film documentar dedicat naturii din România. Tot joi, 5 august, în prezența echipei, va fi proiectat și filmul Asta-i viața / La vida era eso (r. David Martín de los Santos, cu Florin Piersic Jr.), în Piața Mică. O poveste emoționantă despre întâlnirea dintre două femei din generații diferite.

În selecția TIFF Sibiu se regăsesc și cele mai așteptate filme românești ale anului. Joi, 5 august, Otto Barbarul (r. Ruxandra Ghițescu), desemnat Cel mai bun film românesc (lungmetraj) la TIFF 2021, va fi proiectat la Cine Gold, în timp ce thriller-ul Neidentificat (r. Bogdan George Apetri), distins cu Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federației Internaționale a Criticilor de Film, rulează în prezența realizatorilor vineri, 6 august, tot la Cine Gold.

Sâmbătă, 7 august, cei aflați în Sibiu au ocazia să urmărească în proiecție specială, avându-i ca invitați pe realizatori, producțiile Tata mută munții, cel de-al doilea film de lungmetraj semnat de Daniel Sandu, cunoscut pentru Un pas în urma serafimilor, #Dogpoopgirl (r. Andrei Huțuleac), considerat Cel mai bun film românesc de debut la TIFF 2021, precum și Complet necunoscuți (r. Octavian Strunilă), un remake românesc de succes al comediei-fenomen Perfetti Sconosciuti. 

Filmul care a deschis oficial ediția 2021 a Festivalului de Film de la Cannes, Annette (r. Leos Carax), ajunge în premieră la Sibiu, în două proiecții de festival: vineri, 6 august, în Parcarea supraterană Promenada Sibiu și sâmbătă,  7 august, la Cine Gold.

Tot din selecția Festivalului de Film de la Cannes (2021, Quinzaine des Realisateurs) este și Întregalde (r. Radu Muntean), o poveste captivantă cu accente de thriller despre limitele generozității. Filmul va putea fi văzut duminică, 8 august, în Parcarea supraterană Promenada Mall. La eveniment va fi prezent regizorul filmului, Radu Muntean.

Începând de vineri, 6 august, până duminică, 8 august, la Cine Gold vor avea loc proiecții pentru copii și adolescenți, în cadrul programului EducaTIFF. Selecția cuprinde: animația fantasy Nahuel și cartea magică (r. German Acuna), Mami  / Petite Maman (r. Céline Sciamma), o poveste cuceritoare nominalizată la Ursul de Aur de la Berlinale 2021 și  Blană bombă (r. Claudiu Mitcu), un film-documentar despre parcursul muzical al celor patru băieți din trupa Blană Bombă.

Bilete disponibile pe tiff.eventbook.ro

Proiecțiile TIFF Sibiu din Piața Mică și din cadrul programului EducaTIFF la Cine Gold sunt cu intrare liberă, în baza rezervării unui bilet cu valoare 0. 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă