22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăLifestyleSunt cosmeticele BIO mai bune pentru frumusețe?

Sunt cosmeticele BIO mai bune pentru frumusețe?

Spunem despre un produs cosmetic că este BIO atunci când ingredientele care intră în componența sa sunt de origine naturală. Pentru a obține certificarea BIO, regula este că cel puțin 95% dintre ingrediente produsului să fie de origine naturală și obținute din agriculturi certificate bioecologic. 

“Principalul avantaj este faptul că prin piele nu mai introducem ingrediente chimice, care ajung în fluxul sanguin și care ne pot influența aspectul și sănătatea pielii. Un alt avantaj ar fi faptul că ingredientele naturale sunt mult mai eficiente și rezolvă mai repede diverse probleme ale pielii, ale părului sau chiar ale unghiilor”, explică Tanja Božinac, CEO Essentiq, brand de cosmetice organice de calitate superioară, pentru față, corp, păr și copii. În portofoliu Essentiq se găsesc aproape 100 de produse naturale pentru tratamente profesionale, produse premium (Magic), bazate pe ultimele descoperiri din domeniul biotehnologic-celulele stem din plante, produse pentru îngrijirea zilnică pentru întreaga familie și parfumuri ambientale naturale.

 

Cum verificăm cosmeticele BIO?

Pentru a avea certitudinea că un produs este BIO, trebuie verificată lista de ingrediente.

Dacă sunt denumiri pe care nu le cunoașteți, le puteți verifica pe www.ewg.org sau pe http://www.cosmeticsinfo.org – aici se pot verifica și produsele și se poate afla gradul de toxicitate, cât de dăunătoare sunt, ce ingrediente din produsul respectiv pot determina apariția unor boli sau pot crea anumite sensibilități.

De asemenea, consumatorii se mai pot orienta și după sigla instituțiilor de certificare organică: Ecogea, Cosmebio, Ecocert, Soil Association, BDIH, Cosmetique Bio.

 

 Top 5 cele mai importante și eficiente ingrediente din cosmeticele BIO

– gelul de aloe: pe lângă hidratare și calmare, echilibrează și PH-ul pielii, este anti-oxidant, anti-bacterial, previne formarea ridurilor, calmează eczemele, stimulează creșterea părului;

– uleiurile vegetale: în funcție de tipul de ulei folosit, acesta poate aduce un plus de hidratare pielii, poate echilibra producția de sebum, poate calma pielea, poate reface nivelul hydrolipidic;

– unturile vegetale – pot calma eczemele, dermatită, pot hidrata pielea și pot stimula regenerarea celulară; neutralizează radicalii liberi și și stimulează creșterea firului de păr. De asemenea, pot încetini îmbătrânirea premature a pielii, stimulând producția de colagen și redând elasticitatea pielii;

– uleiurile esențiale – acestea se adresează la rândul lor anumitor probleme ale pielii, cum ar fi ridurile, coșurile, eczemele sau semnele rămase de la acnee

– pulberile exfoliante – sunt folosite în general pentru a îndepărta celulele moarte și provin din sâmburi măcinați (cum sunt cei de migdale sau măsline, caise).

 

Beneficiile utilizării produselor cosmetice organice

 

Reduc expunerea la substanțe chimice periculoase

Produsele de frumusețe clasice pot conține numeroase substanțe toxice. După utilizarea zilnică, acestea se pot acumula în organism, ceea ce poate duce la o varietate de probleme de sănătate. 

Efecte secundare reduse

Un alt beneficiu al utilizării cosmeticelor naturale organice este riscul scăzut al efectelor secundare. În timp ce o reacție alergica la produsele cosmetice organice poate afecta unele persoane, rata reacției alergice la produsele cosmetice sintetice este semnificativ mai mare.

Sunt compatibile cu toate tipurile de piele

Cosmetica naturală s-a dovedit a fi ideală pentru toate tipurile de piele. Acest lucru este valabil și pentru persoanele cu piele grasă sau sensibilă.

Eficiență crescută

Beneficiul final al alegeriii alternativelor naturale și organice este că ele sunt mai eficiente pentru a oferi beneficii pe termen lung sănătății pielii. Produsele cosmetice organice conțin de obicei un nivel mult mai ridicat de substanțe nutritive naturale incluse în vitaminele și mineralele esențiale. 

 

Trecerea de la produsele convenționale la cele BIO

Trecerea de la un produs convențional la unul bio poate determina o detoxifiere a pielii, iar atunci unele persoane pot observa o creștere a numărului de coșuri  sau a cantității de sebum, chiar o ușoară sensibilizare a pielii. Acest lucru este însă unul trecător și, odată ce pielea se obișnuiește cu produsul respectiv, aceste inconveniențe dispar. Perioada de acomodare a pielii cu noul produs variază între o lună și trei luni (este diferit de la persoană la persoană).

Cele mai citite

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă