11.4 C
București
vineri, 24 ianuarie 2025
AcasăLifestyleStil de viațăMitul normalității. Descoperă cum societatea favorizează dezvoltarea bolilor cronice

Mitul normalității. Descoperă cum societatea favorizează dezvoltarea bolilor cronice

Mitul normalității. Trauma, boala și vindecarea într-o cultură toxică” este cel mai recent volum semnat de Gabor Maté, autorul bestseller-ului ”Când corpul spune NU. Costul stresului ascuns” și atrage atenția asupra efectului traumei asupra sănătății noastre.

Volumul scris de celebrul psihoterapeut, în colaborare cu fiul său, Daniel Maté, este o investigație revoluționară a surselor bolilor, dar și o critică a modului în care societatea poate favoriza dezvoltarea diverselor tipuri de afecțiuni cronice. De asemenea, cartea îți oferă și calea către vindecare și recâștigarea sănătății.

Mitul normalitatii traumei este subiectul pe care cei doi autori pun focusul, astfel încât să te ajute să conștientizezi cât de greșit este percepută aceasta.

Maté definește trauma drept o rană interioară, ce nu are legătură nepărat cu amplitudinea evenimentului care a avut loc, ci a modului în care acesta este simțit. Potrivit autorului, trauma este ceea ce se întâmplă în interiorul tău ca urmare a evenimentelor dureroase ce se abat asupra ta. Trauma nu este despre ce ți se întâmplă, ca eveniment, ci despre ceea ce se întâmplă în interiorul tău, despre emoțiile și gândurile declanșate odată cu trăirea evenimentului dureros.

Trauma nu se mai rezumă la a fi un eveniment, ci devine o rană deschisă, care se poate ”infecta”, ”puroia” și produce efecte. Astfel, primul pas către vindecare este identificarea modului în care această rană îți afectează viața, cum te sensibilizează și la ce anume reacționezi instinctual pentru a hrăni nevoia de a te proteja de durere. Pentru a putea fi conștientizate, asumate, analizate și vindecate, traumele trebuie descoperite.

Mitul normalității. Trauma, boala și vindecarea într-o cultură toxică” este o carte accesibilă, ușor de citit și parcurs, însă extrem de bine documentată. Volumul abundă în referințe și statistici, în studii de caz, care să îți ofere toate documentele de care ai nevoie pentru a te convinge de legătura dintre boala fizică și trauma psihică.

Mitul normalității
mitul normalitatii

Mitul normalității face referire la sensul propriu al acestui cuvant, atrăgându-ne atenția asupra faptului că a fi ”normal” este un construct relativ, ce se poate schimba în funcție de perspectiva societății. În consecință, autorul susține că normalitatea pe care societatea actuală o promovează are o bază greșită, un fundament ce se susține pe prejudecăți, pe percepții eronate, pe neadevăruri, pe puncte oarbe, interese avare ale unei ordini mondiale ce a uitat că ființele umane sunt cei care îi asigură supremația. Maté vorbește despre o cultură toxică, ce ar trebui eliminată, însă subliniază că aceasta nu se poate realiza dacă oamenii nu vor conștientiza pericolul și nu își vor asuma schimbarea.

Consumul de medicamente prescrise, hipertensiunea arterială, bolile autoimune, dar și multe alte probleme îngrijorătoare sunt în continuă creștere. Autorul susține că o mare parte din ceea ce pare normal în societatea actuală nu este nici sănătos, nici natural.

În acest volum vei descoperi o altă perspectivă a bolii și o abordare a vindecării corpului care începe cu vindecarea emoțională, concluzia fiind simplă: fără liniște și pace în suflet, boala nu poate fi învinsă. Dacă vrei să descoperi modul în care să îți îmbunătățești viața atât din punct de vedere fizic, cât și psihic și emoțional, atunci nu mai aștepta. Comandă-ți acum volumul ”Mitul normalității. Trauma, boala și vindecarea într-o cultură toxică” și fă primul pas către conștientizarea propriilor suferințe și identificarea strategiilor de coping și vindecare.

Cele mai citite

Generația Z, tot mai interesată de criptomonede după realegerea lui Donald Trump

Realegerea lui Donald Trump la președinția SUA a marcat un moment de cotitură pentru piața criptomonedelor, potrivit unui studiu realizat de Bitget. Generația Z se...

Transparență salarială obligatorie din 2026: Candidații vor cunoaște salariile înainte de interviu

Începând de anul viitor, candidații care își caută un loc de muncă în România vor avea acces la informații clare despre salarii încă din...

CFR Călători suspendă sute de trenuri din cauza ordonanței „trenuleț”: Navetiștii și sindicaliștii, nemulțumiți

CFR Călători a anunțat suspendarea a peste 200 de trenuri din întreaga țară, majoritatea circulând pe rute mai puțin aglomerate. Însă și alte rute...
Ultima oră
Pe aceeași temă