14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăLifestyleSosuri pentru paste – Cum le alegem in functie de forma pastelor

Sosuri pentru paste – Cum le alegem in functie de forma pastelor

Numarul tipurilor de forme de paste concureaza strans cu cel al regiunilor din Italia, iar pentru fiecare exista, bineinteles, sosuri pentru paste care sa se potriveasca perfect.

Dupa ani intregi in care am incercat diverse preparate ale altor culturi, ne-am dat seama ca pastele se afla printre preferatele noastre, astfel ca in magazinele din Romania regasim deja o gama foarte larga de tipuri de paste, suficient de multe incat sa incepi sa te intrebi oare ce sos pentru paste se potriveste fiecaruia.

Cand ne hotaram ca vrem sa punem pe masa o portie de paste, care sa aiba un gust formidabil, ne lovim preponderent de doua aspecte: ce tip de paste sa alegem si cum determinam care este cel mai potrivit sos paste. Iata cum poti decide usor care este alegerea cea mai potrivita:

1. Pentru Spaghetti: se afla in categoria pastelor lungi si pot fi combinate cu sosuri de rosii, simple sau cu carne, dar sunt la fel de delicioase si langa sosuri albe. Daca te gandesti la reteta de paste „rece”, ca de exemplu o salata, spagetti nu este tipul de paste cel mai potrivit, pentru ca sunt mai greu de mestecat.

2. Pentru Penne: se afla in categoria pastelor scurte, fiind impartite in penne lisce (netede) si penne rigate (cu striatii), cele din urma retinand foarte bine sosurile pe suprafata lor. Este recomandat sa fie gatite „al dente” si cel mai bine sunt puse in valoare de sosul pesto.

3. Pentru Farfalle: in forma de fundita si regasite adesea si in variante colorate, acestea merg cel mai bine cu sos de rosii si smantana si arata extrem de bine in salate.

4. Pentru Fusilli: sunt perfecte pentru retetele de paste la cuptor, dar si pentru salate, fiind puse in valoare de sosurile cu carne, rosii si chiar pesto.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă