10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleShakira a fost convocată de un judecător pentru fraudă fiscală

Shakira a fost convocată de un judecător pentru fraudă fiscală

Tribunalul Superior din Catalonia, regiune din nord-estul Spaniei unde cântăreaţa locuieşte împreună cu soţul ei, apărătorul de la FC Barcelona Gerard Piqué, a anunţat într-un comunicat că Shakira este aşteptată la ora locală 10.00 (09H00 GMT).

În decembrie 2018, Procuratura spaniolă anunţa că va face plângere împotriva cântăreţei Shakira pentru evaziune fiscală. 

Shakira Isabel Mebarak Ripoll a informat atunci că “a îndeplinit toate obligaţiile tributare şi nu datorează nimic trezoreriei spaniole”.

Cântăreaţa a plătit 20 de milioane de euro – datorii şi dobânzi din anul 2011, iar recent, alte 14,5 milioane, pentru 2012, 2013 şi 2014. În acei ani, Shakira era consiliată de PriceWaterhouseCoopers, companie înlocuită cu EY în decembrie 2017.

În 2015, artista şi-a stabilit rezidenţa fiscală în Spania.

Procuratura anchetează dacă rezidenţa fiscală a artistei în perioada 2011 – 2014 era în Spania şi nu în străinătate, aşa cum a declarat. Dacă o persoană are sediul fiscal în Spania, plăteşte acolo impozitele.

Cele mai citite

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...

Zi perfectă pentru românce la Madrid! Irina Begu și Jaqueline Cristian au obținut victorii importante

Irina Begu s-a calificat în turul secund al turneului WTA 1.000 de la Madrid, în timp ce Jaqueline Cristian a reuşit să acceadă pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă