10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăLifestyleRomânia - Danemarca, amical pe Arena Națională

România – Danemarca, amical pe Arena Națională

Naţionala de fotbal a României va disputa un meci amical cu naționala Danemarcei pe data de 18 noiembrie. Cele două foruri fotbalistice au convenit ca meciul să aibă loc pe Arena Națională din București. 

Meciul România – Danemarca este programat la doar patru zile după ce ”tricolorii” vor disputa partida cu Irlanda de Nord, tot la București, din preliminariile Euro 2016, potrivit site-ului oficial al FRF.

Pițurcă va avea posibilitatea să-și testeze elevii pentru eventualitatea în care România va fi nevoită să joace două meciuri oficiale în mai puțin de 4 zile, ceea ce s-a dovedit a fi o reală problemă în campania de calificare pentru CM 2014.

Amicalul de la București va fi prima confruntare dintre cele două selecționate în ultimii 11 ani. Precedentul meci s-a disputat în septembrie 2003, scor 2-2, când România rata șansa de a merge la EURO 2004.

Bilanțul victoriilor din întâlnirile directe cu danezii este de 3-3. Astfel palmaresul ”tricolorilor” contra Danemarcei arată astfel: 3 victorii, 2 egaluri, 3 înfrângeri, golaveraj de15-14.
 
Danemarca are parte de mai multă stabilitate pe banca tehnică față de reprezentativa României. Moten Olsen conduce Danemarca încă din anul 2000 și a reușit calificări la CM 2002 și 2010, respectiv Euro 2004 și 2012.

Câțiva dintre jucătorii danezi sunt: Agger (Liverpool/Anglia), Eriksen (Tottenham/Anglia), Kvist (Stuttgart/Germania), Kjaer (Lille/Franța), Krohn-Dehli (Celta Vigo/Spania).

În clasamentul FIFA/Coca-Cola, Danemarca ocupă locul 26, o treaptă mai sus decât echipa națională a României.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă