4.6 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăLifestyleReacții alegeri FIFA: Ce spune prințul Ali, după retragere. Primul mesaj al...

Reacții alegeri FIFA: Ce spune prințul Ali, după retragere. Primul mesaj al lui Blatter, la începutul celui de-al cincilea mandat

Prințul Ali al Iordaniei și Joseph Blatter au ținut, pe rând, câte un discurs la finalul alegerilor pentru președinția FIFA, care au avut loc vineri seară, la Zurich și în cadrul cărora Blatter a fost reconfirmat în funcție.

Prințul Ali a șocat lumea fotbalului după ce, înaintea celui de-al doilea tur, și-a anunțat retragerea din competiție. El pierduse primul tur, scor 73-133, în fața lui Blatter.

“Vreau doar să vă mulțumesc tuturor. A fost o călătorie frumoasă pentru mine. Vreau în mod special să vă mulțumesc vouă celor care ați avut curajul să mă votați”, a declarat Ali, după anunțarea retragerii.

Blatter a avut un mesaj în care a trecut de la mulțumiri, adresate susținătorilor săi și de la a compara FIFA cu un vapor, la planuri de viitor la cârma organizației, cum ar fi introducerea mai multor femei în forul internațional.

“Vă mulțumesc pentru că m-ați acceptat pentru următorii patru ani. Voi fi comandantul acestui vapor care este FIFA. Îl vom aduce din nou pe linia cea dreaptă… Avem nevoie în comitetul executiv de femei, de doamne…Sunt încrezător că Dumnezeu, Allah, sau cum se mai numește El, ne va ajuta să readucem pe direcția cea bună această organizație. La finalul mandatului meu voi preda FIFA succesorului. Va fi o roganizație robustă. Vă iubesc. Îmi iubesc jobul. Nu sunt perfect, nimeni nu e. Mergem împreună. Haide, FIFA! Hai, FIFA”

În competiție au rămas, în final, doar Joseph Blatter, susținut de majoritatea federațiilor din lume și prințul iordanian Ali bin Al Hussein, sprijinit de federațiile UEFA, inclusiv FRF.

Citește și Joseph Blatter, reconfirmat în funcția de președinte. Prințul Ali s-a retras!

Cele mai citite

Ciucă nu a putut trece de la Galbena de Odobescu la un vin de calitate

Ilustrație: Marian Avramescu Obișnuit cu Galbena de Odobescu, care i-a fost băgată pe gât de către marele ospătar de la recepțiile organizate la Palatul...

Ciucă nu a putut trece de la Galbena de Odobescu la un vin de calitate

Ilustrație: Marian Avramescu Obișnuit cu Galbena de Odobescu, care i-a fost băgată pe gât de către marele ospătar de la recepțiile organizate la Palatul...

România educată este prost evaluată. Ce presupune schimbarea

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naţionale şi a feedback-ului din comunitatea educaţională, Federaţia Coaliţia pentru Educaţie a solicitat, într-o declarație de presă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă