Rugbiștii conduși de Cristian Petre s-au impus cu 9-0 la Timișoara, profitând de ziua de grație a defensivei și de o gafă incredibilă a campionilor.
La început de an, într-un cadru semi-festiv, conducerea RCJ Farul anunța noul proiect și țintele acestuia: finala anul acesta, titlul la anul. După un an în care Farul reușise să bată recordul de meciuri consecutive pierdute, ideea oficialilor a părut utopică, numai că marinarii au făcut un sezon bun și, sâmbătă seara, au reușit deja să îndeplinească primul capitol. Cu noroc, dar nu mai contează.
Meciul de la Timișoara a început cu o eroare impardonabilă a oficialilor bănățeni, cu jumătate de oră de întârziere și cu șase titulari ai gazdelor trimiși în tribună. La verificarea legitimațiilor de joc s-a constatat că Eugen Căpățână, Jack Umaga, Paula Kimikinilau, Valentin Calafeteanu, Cătălin Fercu și Fonovai Tangimana nu au viza medicală, astfel că toți au fost retrași de pe foaia de joc, campionii având, din start, un dezavantaj evident în fața constănțenilor.
Pentru că o asemenea oportunitate apare rar, Farul a jucat senzațional, mai ales în defensivă. Deși Timișoara a început în forță și a fost la un pas de a marca la chiar prima fază a meciului, apărarea alb-albastră a fost de netrecut, așa cum avea să rămână până la final. Practic, Timișoara a avut doar două ocazii notabile de a marca în tot meciul, iar bănățenii s-au întrecut în erori, într-o partidă controlată de oaspeți. Vlaicu, autor al unei erori majore la primul atac al Farului (a făcut înainte la cinci metru de buturi), și-a revenit moral până la pauză și a transformat două lovituri de pedeapsă, iar noul jucător al marinarilor Jonetani Ralulu a reușit una dintre cele mai dificile execuții din rugby, un drop-gol de la 30 de metri, închizând tabela la un 9-0 neverosimil, în condițiile în care gazdele aveau cel mai bun atac ca număr de eseuri marcate.
Finalul de meci a fost unul de luptă, Timișoara aruncându-se în atac, dar întrecându-se în erori neforțate și cadouri, cadouri de care marinarii au profitat fără probleme. Onal Agiacai și-a condus exemplar coechipierii din teren, iar bănățenii s-au lovit de un veritabil zid defensiv, în majoritatea momentelor nereușind să se apropie măcar de 22-ul advers. Farul merge astfel în prima finală din ultimii cinci ani și îi trimite pe timișoreni direct în ședință, conflictul deschis dintre FRR și bănățeni, plus amatorismul celor implicați în problemele echipei fiind deja taxate de către principalul susținător al proiectului, primarul Nicolae Robu.
Baia Mare
În finala programată la București, Farul va întâlni cea mai bună echipă din acest an, Știința Baia Mare. Băimărenii s-au impus cu 40-9 în cealaltă semifinală a Super Ligii și au arătat o formă de invidiat pe tot parcursul sezonului, singurele meciuri mai dificile fiind cu… RCJ Farul. De altfel, marinarii le-au adus singura înfrângere din acest sezon maramureșenilor, iar în meciul din sezonul regular au pierdut, incredibil, la ultima fază și în timp ce jucau 13 contra 15.