15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăLifestylePatagonia Expedition Race, o nouă misiune a echipei Climbing The World

Patagonia Expedition Race, o nouă misiune a echipei Climbing The World

De această dată, Vasile Oșean și Ionuț Olteanu vor face echipă cu Monica Mânicuță și Alex Diaconu pentru a participa la Patagonian Expedition Race, cea mai dură cursă de anduranță pe uscat. Concurenții vor traversa câmpii, munți, ghețari, păduri indigene, mlaștini, râuri, lacuri și canale, ghidându-se doar cu o busolă.

Ajunsă la cea de-a 13-a ediție, cursa urmează un format de expediție, în care echipele, formate din patru concurenți (între care se află, obligatoriu, o femeie), trebuie să interpreteze o hartă a cursei.

Harta este prezentată cu doar 24 de ore înainte de concurs, iar cu ajutorul ei, concurenții vor găsi un traseu care să-i ghideze în mod autonom între activități – caiac, trekking, mountain back și altele, pentru a ajunge la linia de sosire în limita maximă de zece zile. Factorii-cheie pentru finalizarea cursei sunt strategia, munca în echipă și abilitățile de navigare.

Cei patru concurenți români au început deja antrenamentele pentru cursa care va debuta pe 18 noiembrie a.c. Unul din sponsorii principali ai Patagonian Expedition Race este Aqua Carpatica, care a fost partener și la cursa Atlantic Challenge.

Pe lângă Vasile Oșean și Ionuț Olteanu, la Atlantic Challenge, cea mai dură cursă de canotaj din lume, au participat Marius Alexe și Andrei Roșu.

Cele mai citite

Max Verstappen obține a 59-a victorie din cariera sa în Campionatului Mondial de Formula 1

Pilotul olandez Max Verstappen, reprezentând echipa Red Bull, a câștigat Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, desfășurat duminică la Imola, Italia. Aceasta reprezintă a...

Oamenii legii au descoperit aproximativ 6.000 de litri de motorină în urma unor percheziții domiciliare

La data de 17 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub coordonarea procurorilor...

Elicopterul președintelui iranian Raisi nu a fost încă găsit! Mesajul transmis de ayatollahul Khamenei

Televiziunea de stat de la Teheran difuzează rugăciuni, în timp ce echipele de salvatori efectuează căutări în nord-vestul Iranului pentru a găsi elicopterul prăbușit...
Ultima oră
Pe aceeași temă