17.8 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăLifestyleOrganizarea Cupei Mondiale din 2022 în Qatar- o greşeală

Organizarea Cupei Mondiale din 2022 în Qatar- o greşeală

Joseph Blatter, preşedintele FIFA, crede că atribuirea organizării Cupei Mondiale din 2002 statului Qatar a fost o eroare.

Şeful fotbalului internaţional a făcut afirmaţia după ce un reporter RTS l-a întrebat dacă desemnarea statului Qatar ca gazdă a CM 2022 a fost o eroare în contextul temperaturilor foarte ridicate.” Da, bineînţeles. În viaţă se comit multe greşeli”, a răspuns Blatter.

Vara, temperaturile medii în Qatar sunt cuprinse între 40 şi 50 de grade Celsius.

Raportul tehnic indica faptul că este foarte cald vara în Qatar, dar Comitetul Executiv (n.r. – al FIFA), cu o largă majoritate, a decis că se va juca în Qatar", a mai spus şeful  FIFA.

În aceste condiţii, "este foarte probabil" ca Mondialul din 2022 să se dispute iarna, a precizat Blatter, un susţinător al acestei variante.

"Cea mai bună dată ar fi la finalul anului. Trebuie să rămânem un pic realişti. Pentru mine, dacă se schimbă şi se va schimba, pentru că nu se poate juca vara, chiar dacă gazdele insistă, trebuie să jucăm iarna, la sfârşitul anului", declarase Blatter, la 21 aprilie.

FIFA a anunţat în decembrie 2010 atribuirea organizării Cupei Mondiale din 2022 statului Qatar, scrie Mediafax.

 

Cele mai citite

PSD condamnă decizia CCR de respingere a candidaturii Dianei Șoșoacă

“Dreptul oricărui cetățean de a alege și de a fi ales. CCR Trebuie să explice rapid decizia de invalidare a candidaturii Dianei Șoșoacă” București, 5...

Oglinda uscată a Moldovei: peste jumătate dintre locuitori, nu au apă potabilă

Datele INS arată că 1.800 de şcoli şi grădiniţe nu au acces la reţeaua de apă Cel mai recent raport al Institutului Naţional de Statistică...

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă