„O prinţesă americană”, povestea de dragoste dintre Meghan şi prinţul Harry, disponibilă în țară

„O prinţesă americană”, povestea de dragoste dintre Meghan Markle şi prinţul Harry, scrisă de Leslie Carroll, a apărut la editura Corint şi este disponibilă în librăriile din ţară, dar şi online.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.04.2019 - 16:09

Americanca Meghan Markle, fostă actriţă, s-a căsătorit cu prinţul Harry în mai 2018 şi au primit titlurile de Duce şi Ducesă de Sussex.

Luna aceasta, cei doi vor deveni părinţi pentru prima dată.

Autoarea newyorkeză, admiratoare a familiei regale britanice, a scris cartea pornind de la mărturii ale apropiaţilor cuplului, de la documente istorice şi de familie. 

Prefaţa volumului este semnată de Irina-Margareta Nistor, iar acesta cuprinde şi câteva pagini cu fotografii în care apar Meghan Markle şi prinţul Harry.

„Un prinţ britanic a ales să îşi lege viaţa de o actriţă americană, divorţată şi mulatră” - pornind de la această concluzie, Carroll face un portret complex al celor doi, dar şi o incursiune în istoria monarhiei şi etichetei britanice.

Născută pe 4 august 1981 şi crescută în Los Angeles, dintr-un tată cu origini germane, engleze şi irlandeze şi o mamă ai cărei strămoşi au fost sclavi, Meghan Markle a fost întotdeauna mândră de moştenirea ei, pe care nu s-a sfiit niciodată să o declare. Una dintre cele mai populare vedete de televiziune datorită rolului interpretat în serialul „Costume/ Suits”, ea este şi o susţinătoare a cauzelor caritabile.

Prinţul Harry, născut pe 15 septembrie 1984, la Londra, este fiul cel mic al prinţului Charles şi unul dintre cei mai populari membri ai familiei regale britanice.

Leslie Carroll este autoarea a douăzeci de cărţi. Printre volumele publicate se numără cinci titluri de non-ficţiune despre vieţile şi iubirile capetelor încoronate din Europa. A scris textul pentru un album despre cei o mie de ani de monarhie britanică, lucrare comandată de Sterling, editura companiei Barnes & Noble. Cărţile ei au fost traduse în unsprezece limbi, iar unele dintre romane au stat la baza unor scenarii pentru filme artistice şi de televiziune. Este unul dintre cei mai apreciaţi experţi americani în problemele familiilor regale europene şi o prezenţă obişnuită în media pentru a comenta evenimentele care îi au în prim-plan pe membrii Casei de Windsor.

A fost prezentă la Londra la nunta prinţului William cu Catherine Middleton şi a realizat nenumărate interviuri la faţa locului pentru importante publicaţii din presa scrisă şi posturi de radio, printre care The Wall Street Journal şi Canadian Broadcasting Corporation. Chicago Tribune i-a descris non-ficţiunile istorice drept „o combinaţie irezistibilă de revista People şi History Channel”.

Comentarii