Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O activistă din Arabia Saudită avertizează că reţelele sociale ajută regimurile represive

Una dintre cele mai cunoscute activiste din Arabia Saudită, Manal al-Sharif a renunţat la Twitter şi Facebook, declarând că reţelele sociale au devenit instrumente pentru guvernele represive pentru a hărţui şi reduce la tăcere activiştii, scrie The Guardian.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.10.2018 - 14:27

Al-Sharif, una dintre persoanele cele mai importante în lupta femeilor saudite pentru dreptul de a conduce, şi-a şters contul de Twitter în direct pe scenă la conferinţa de inovaţie globală SingularityU Nordic, săptămâna trecută.

„Twitter este o unealtă puternică şi este folosită împotriva noastră”, a declarat ea înainte să îşi închidă contul, unde avea aproape 300.000 de urmăritori. Într-un videoclip postat următoarea zi pe Youtube, ea a declarat că Twitter i-a salvat viaţa, dar acum a devenit un loc de joacă pentru „trolli, mişcări pro-guvern şi boţi”, majoritatea fiind plătiţi de guverne represivă.

„Dacă aceleaşi unelte care ne-au unit în eliberare, sunt folosite pentru represiuni şi pentru a submina şi folosite pentru răspândi ştiri false şi ură, eu plec de pe aceste platforme”, a declarat ea, adăugând că îşi va continua activitatea şi cerând crearea unor reţele sociale etice.

Sharif, care a părăsit Arabia Saudită acum câţiva ani şi rămâne o voce importantă în lupta pentru drepturile omului şi feminism, a declarat că ea şi-a şters şi contul de Facebook. Protestul ei vine într-o perioadă în care există îngrijorări privind dezinformările răspândite pe reţelele sociale.

Guvernul saudit este printre regimurile care au investit sume imense şi energie pentru a crea o prezenţă pro-guvern pe Twitter.

„Twitter devine acum o capcană şi este folosit într-un mod foarte eficient de aceste guverne, dictaturi şi tirani pentru a ne reduce la tăcere şi nu doar atât, pentru a-şi răspândi propaganda, propriul discurs al urii, dezinformări. Voi continua să vorbesc pentru că tiranii şi dictatorii sunt cei cărora ar trebui să le fie frică, nu nouă”, a afirmat ea.

Comentarii

loading...