13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleO activistă din Arabia Saudită avertizează că reţelele sociale ajută regimurile represive

O activistă din Arabia Saudită avertizează că reţelele sociale ajută regimurile represive

Al-Sharif, una dintre persoanele cele mai importante în lupta femeilor saudite pentru dreptul de a conduce, şi-a şters contul de Twitter în direct pe scenă la conferinţa de inovaţie globală SingularityU Nordic, săptămâna trecută.

„Twitter este o unealtă puternică şi este folosită împotriva noastră”, a declarat ea înainte să îşi închidă contul, unde avea aproape 300.000 de urmăritori. Într-un videoclip postat următoarea zi pe Youtube, ea a declarat că Twitter i-a salvat viaţa, dar acum a devenit un loc de joacă pentru „trolli, mişcări pro-guvern şi boţi”, majoritatea fiind plătiţi de guverne represivă.

„Dacă aceleaşi unelte care ne-au unit în eliberare, sunt folosite pentru represiuni şi pentru a submina şi folosite pentru răspândi ştiri false şi ură, eu plec de pe aceste platforme”, a declarat ea, adăugând că îşi va continua activitatea şi cerând crearea unor reţele sociale etice.

Sharif, care a părăsit Arabia Saudită acum câţiva ani şi rămâne o voce importantă în lupta pentru drepturile omului şi feminism, a declarat că ea şi-a şters şi contul de Facebook. Protestul ei vine într-o perioadă în care există îngrijorări privind dezinformările răspândite pe reţelele sociale.

Guvernul saudit este printre regimurile care au investit sume imense şi energie pentru a crea o prezenţă pro-guvern pe Twitter.

„Twitter devine acum o capcană şi este folosit într-un mod foarte eficient de aceste guverne, dictaturi şi tirani pentru a ne reduce la tăcere şi nu doar atât, pentru a-şi răspândi propaganda, propriul discurs al urii, dezinformări. Voi continua să vorbesc pentru că tiranii şi dictatorii sunt cei cărora ar trebui să le fie frică, nu nouă”, a afirmat ea.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă