14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăLifestyleNunta Regală: Un cor gospel şi un tânăr violoncelist talentat vor cânta...

Nunta Regală: Un cor gospel şi un tânăr violoncelist talentat vor cânta la nunta prinţului Harry

Prinţul Harry, în vârstă de 33 de ani, şi Meghan Markle, în vârstă de 36 de ani, se vor căsători în capela St. George a Castelului Windsor pe 19 mai. Ceremonia religioasă va fi urmată de o recepţie oferită în acelaşi castel, reşedinţa oficială a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, aflată în vestul Londrei, informează Agerpres.

“Atât prinţul Harry, cât şi domnişoara Markle au fost foarte interesaţi şi au ales cu mare atenţie muzica pentru slujba religioasă, care va include câteva de imnuri cunoscute şi fragmente corale”, a precizat biroul de presă de la Palatul Kensington.

Karen Gibson & The Kingdom Choir, un cor de gospel din sud-estul Angliei, se va număra printre artiştii care vor cânta în timpul ceremoniei religioase.

Dirijorul corului, Karen Gibson, s-a declarat onorată şi încântată de faptul că a fost aleasă să participe la acest eveniment. ” Va fi un moment pe care îl voi preţui pentru totdeauna”, a spus ea.

Violoncelistul adolescent Sheku Kanneh-Mason, care a câştigat ediţia din 2016 a concursului BBC Young Musician, va susţine şi el un recital, după ce prinţul Harry l-a auzit cântând la o gală de caritate organizată în iunie 2017.

“Am fost complet uluit atunci când domnişoara Markle mi-a telefonat şi m-a întrebat dacă vreau să cânt la violoncel în timpul ceremoniei. Şi, bineînţeles, am acceptat imediat”, a dezvăluit tânărul în vârstă de 19 ani. “Este un privilegiu să poţi să cânţi la violoncel la un eveniment atât de minunat. Abia aştept!”, a adăugat el.

Corul capelei St. George de la Castelul Windsor, ale cărui origini datează din 1348, o orchestră alcătuită din muzicieni de la BBC National Orchestra of Wales, English Chamber Orchestra şi Philharmonia Orchestra, dar şi The State Trumpeters, vor asigura la rândul lor partitura muzicală ce va fi utilizată în timpul ceremoniei religioase.

Cele mai citite

Mihai Trăistariu, despre faptul că Robert De Niro investește în Bulgaria: “E peste România”

Celebrul actor de la Hollywood, Robert de Niro, își inaugurează două hoteluri de lux pe litoralul Mării Negre, în Bulgaria, iar vestea a stârnit...

Români blocați pe aeroportul din Dubai

Două grupuri de cetăţeni români, ale căror zboruri au fost anulate din cauza condițiilor meteorologice extreme în Dubai, se află în impas pe Aeroportul...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...
Ultima oră
Pe aceeași temă