12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăLifestyleNominalizările Emmy surprind anul acesta

Nominalizările Emmy surprind anul acesta

A fost un an tumultuos pentru televiziune, industria divertismentului și lumea în general. Dar cel puțin la Emmy, rămâne o constantă: Netflix și HBO continuă să se lupte pentru supremație, fiind în fruntea liste de nominalizări. Separat, HBO a primit 94 de nominalizări, în timp ce platforma HBO Max 36, împreună rezultând un total de 130 de nominalizări, urmate îndeaproape de platforma de streaming Netflix, care a însumat 129 de nominalizări! Disney Plus a înregistrat un salt semnificativ față de anul trecut, cu 71 de nominalizări în al doilea an de eligibilitate.

„The Crown” de la Netflix și „The Mandalorian” de la Disney Plus au egalat câte 24 de nominalizări, fiind producțiile cele mai nominalizate, urmate de „WandaVision” de la Marvel și Disney Plus cu 23 și „The Handmaid’s Tale” cu 21. O altă nominalizare care a surprins a fost interviul găzduit de Oprah Winfrey, care i-a avut ca protagoniști pe Prințul Harry și Meghan Markle. Interviul urmărit în această primăvară la nivel global de peste 17 milioane de oameni a fost nominalizat la categoria programe de non-ficțiune. Creșterea serviciilor de streaming a schimbat strategiile jocului, criticii considerând că anul acesta ar putea fi un an de tranzițiile pentru galele din anii care vor urma de acum încolo.

Noutățile de anul acesta constau în nominalizările multiple ale actorilor de culoare, Jonathan Majors și Jurnee Smollett din „Lovecraft Country”, fiind primii doi actori de culoare nominalizați din aceeași producție. Mj Rodriguez a făcut istorie ca prima actriță trans care a fost nominalizată la orice categorie majoră Emmy. O altă schimbare anunțată de organizatori în urmă cu 2 săptămâni constă în renunțarea categoriei de gen. Astfel, toți nominalizații vor avea ocazia de a opta ca pe certificatul de nominalizare și pe statueta Emmy să fie trecut termenul de „interpret, artist sau executant”, în detrimentrul termenelor „actor/actriță”.

Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 19 septembrie, în timpul unei ceremonii prezentată de actorul Cedric the Entertainer şi transmisă de un post de televiziune din Statele Unite.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă