19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleNicolae, nepotul Regelui Mihai, i-a cerut Principesei Margareta, să îi fie naşă...

Nicolae, nepotul Regelui Mihai, i-a cerut Principesei Margareta, să îi fie naşă de cununie

Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai şi fost Principe al României, a vizitat, luni, Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia, în care au fost încoronaţi Regii Ferdinand şi Maria, iar apoi a fost întrebat, de jurnalişti, ce sentimente a avut vizitând o catedrală ctitorită de înaintaşii lui.

”Sunt foarte emoţionat, mă gândesc foarte mult la familia mea, mai ales anul acesta, nu numai pentru că este anul Centenar, ci pentru că o să mă căsătoresc în acest an şi mă gândesc la ei şi la tot ce au făcut pentru ţara noastră”, a spus Nicolae Medforth-Mills.

În ceea ce priveşte pregătirile pentru nunta care va avea loc în 30 septembrie la Sinaia, Nicolae Medforth-Mills a declarat că în fiecare săptămână stabilesc ceva nou.

”De fapt, săptămâna trecută am scris o scrisoare către mătuşa mea, Principesa Margareta, am întrebat dacă… ne-ar face o onoare, de fapt, să fie naşa şi unchiul meu să fie naşul nostru la nuntă. Şi aştept un răspuns acum”, a spus Nicolae Medforth-Mills.

Întrebat, de asemenea, dacă este optimist în ceea ce priveşte acceptarea invitaţiei făcute, Nicolae Medforth-Mills a răspuns că speră că se va întâmpla acest lucru şi ar fi o mare onoare, precizând că vor fi foarte fericiţi dacă va participa toată familia.

Fostul principe nu a putut spune câţi invitaţi va avea la nuntă, deoarece este încă prea devreme, însă a precizat că vor veni prieteni din circa 13 ţări, dar şi ambasadori, personalităţi din corpul diplomatic şi familii regale.

De asemenea, nepotul Regelui Mihai a mai spus că încă nu are emoţii, dar este sigur că în luna septembrie va fi mult mai emoţionat.

”Oricum, e un moment foarte fericit pentru noi şi abia aşteptăm să sărbătorim împreună cu familia şi prietenii noştri”, a arătat Nicolae Medforth-Mills.

Întrebat de jurnalişti despre rochia miresei, acesta a răspuns că nu prea ştie detalii şi nici nu vrea, dorind să fie o surpriză.

Nicolae Medforth-Mills a vizitat, luni, Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, în care au fost încoronaţi Regii Maria şi Ferdinand ca suverani ai României Mari. Catedrala a fost construită pentru acest moment cu sprijinul Casei Regale.

”Fiind anul Centenarului, a fost important pentru mine să vin aici la Catedrala unde au fost (n.r. încoronaţi) Regele Ferdinand şi Regina Maria”, a mai spus acesta.

Nicolae Medforth-Mills s-a întâlnit cu Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop de Alba Iulia, iar apoi a vizitat catedrala, s-a rugat şi s-a fotografiat cu mai mulţi turişti şi localnici, care i-au solicitat acest lucru. De asemenea, acesta a fost întâmpinat de mai mulţi monarhişti.

Întrebat, de asemenea, despre întâlnirea sa cu ÎPS Irineu, Nicolae Medforth-Mills a spus că a fost una ”foarte frumoasă” şi au vorbit ”foarte mult despre anul Centenar”.

”Familia mea şi Regele Ferdinand, Regina Maria au făcut foarte mult pentru ţara noastră într-o perioadă foarte scurtă (…) Bunicul meu a fost un om deosebit, un simbol adevărat, un exemplu adevărat pentru noi şi mai ales pentru tineri. El a luat tot timpul cea mai bună decizie”, a mai spus Nicolae Medforth-Mills.

Nepotul Regelui Mihai se însoară cu Alina Maria Binder, o româncă în vârstă de 29 de ani. Acestuia i-a fost retras titlul de principe şi a fost exclus din linia de succesiune la Coroana României.

 

Cele mai citite

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă