6.1 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăLifestyleMotive ale achiziționării unei stații de epurare pentru apă uzată menajeră

Motive ale achiziționării unei stații de epurare pentru apă uzată menajeră

Epurarea apei uzate menajere este esențială pentru protejarea sănătății. Apa uzată menajeră poate conține o serie de substanțe poluante, inclusiv nutrienți, substanțe toxice și microorganisme patogene, care pot avea un impact negativ asupra sănătății oamenilor.

Dacă apa uzată menajeră este lăsată să se scurgă fără a fi tratată în mod corespunzător, aceste substanțe pot rămâne în mediul înconjurător și pot ajunge în sursele de apă potabilă, precum și în sol și aer. Acest lucru poate duce la o serie de probleme de sănătate, precum boli digestive, ale pielii, respiratorii sau cardiovasculare. Prin urmare, achiziționarea unei stații de epurare este imperios necesară.

De asemenea, pe lângă acestea, mai există și alte motive pentru a o achiziționa. Printre cele mai importante se numără:

 • Protejarea mediului: Apa uzată menajeră conține substanțe poluante care pot avea un impact negativ asupra mediului înconjurător. Prin utilizarea unei stații de epurare, aceste substanțe pot fi eliminate din apa uzată, reducând astfel impactul asupra mediului și protejând ecosistemele.
 • Repectarea directivelor europene: Potrivit directivelor europene, apa uzată trebuie să fie tratată înainte de a fi deversată. Iar achiziționarea unei astfel de stații duce la respectarea acestor reglementări.
 • Reducerea costurilor: În multe cazuri, deversarea apei uzate în sistemul de canalizare poate fi mai costisitoare decât tratarea ei cu ajutorul unei stații. Prin urmare, cumpărarea uneia poate reduce semnificativ costurile asociate cu deversarea apei uzate menajere.
 • Reutilizarea apei: Apa epurată poate fi reutilizată în scopuri nealimentare, cum ar fi irigarea plantelor sau curățarea trotuarelor, de exemplu. Acest lucru poate duce la o economie semnificativă de apă și poate reduce costurile asociate cu achiziționarea de apă potabilă.
 • Creșterea valorii proprietății: Achiziționarea unei stații de epurare poate crește valoarea proprietății, deoarece poate fi considerată o investiție importantă. Aceasta poate fi un factor important atunci când vine vorba de vânzarea sau închirierea proprietății.

Așadar, achiziționarea unei stații de epurare poate avea o serie de beneficii semnificative, inclusiv protejarea sănătății proprii și a mediului, economisirea de bani și creșterea valorii proprietății.

Tipuri de stații de epurare ce merită achiziționate

Acum că ai aflat care sunt motivele pentru care merită să achiziționezi o stație de epurare, îți vom spune și ce model să alegi pentru a obține cele mai bine rezultate.

Eco Rotary Ultimate ERU

Stația de epurare rezidențială ERU, dezvoltată de o companie românească, folosește o tehnologie inovatoare de tratare a apei uzate, ce se bazează pe procese biologice și tratament cu nămol activ.

Fiind foarte flexibilă, poate fi montată atât în subteran, cât și deasupra solului, în subsoluri de clădiri rezidențiale sau chiar în rezervoare betonate care există deja. Totul depinde de nevoile și cerințele tale.

Avantajele stației de epurare ERU sunt:

 • Stație de epurare fără vidanjare, lucru care elimină costurile suplimentare datorită sistemului de autocurățare patentat a nămolului în exces. Ulterior, acesta poate fi folosit pentru fertilizarea solului agricol.
 • Eficiență ridicată de purificare a azotului biologic și de reducere a fosforului. Dispune de un sistem inovator de filtrare care asigură eliminarea eficientă a substanțelor poluante și a microorganismelor din apa uzată. Acesta poate ajunge la o eficiență de până la 99,99%, fiind unul dintre cele mai eficiente sisteme de epurare disponibile pe piață.
 • Fără miros, fapt care permite montarea stației chiar lângă casă.
 • Sistem de evacuare creat special care face ca stația să nu fie sensibilă la supradebite.
 • Producție foarte mică de nămol-1 mc pe an la o casă în care locuiesc 4 persoane.
 • Tehnologie germană fabricată în România.
 • Capacitatea de a funcționa fără apă reziduală până la 100 de zile, fiind perfectă pentru case de vacanță sau permanente.
 • Iarna poate rezista la temperaturi de -30 grade Celsius, așa că nu trebuie îngropată adânc.
 • Este produsă din materiale reciclabile 100%.
 • Are un design simplu și practic, fiind ușor de manevrat și transportat etc.

Mai pe scurt, stația de epurare ERU este o soluție premium pentru un rezultat ce-ți va depăși așteptările.

Ministații de epurare Basic S

Dacă însă îți dorești o stație eficientă cu cel mai bun raport calitate-preț, îți recomandăm să îți îndrepți atenția către ministații de epurare prețuri. Astfel, vei afla că ai posibilitatea de a achiziționa o astfel de stație la un preț excelent.

Ministația de epurare Basic S dispune de sistem de tratare a apei cu 5 compartimente și a aerării intermitente cu bule fine, ceea ce o diferențiază de celelalte produse de pe piață. În plus, datorită acestui sistem rezultă o apă curată pe care o poți folosi la udatul grădinii.

De asemenea, are o eficiență ridicată, fiind proiectată să elimine eficient 98% din contaminanții din apa uzată menajeră.

Fiind o stație mini, ocupă un spațiu minim, ceea ce o face potrivită pentru spații mai mici sau pentru zone cu acces limitat.

Și, după cum am menționat mai sus, are cel mai bun raport calitate preț. Pe de o parte, este fabricată din materiale durabile și rezistente la coroziune, ceea ce o face mai puțin predispusă la deteriorare și mai rezistentă în timp. Pe de altă parte, achiziționarea și instalarea sa este mai puțin costisitoare decât construirea unei stații de epurare tradiționale, iar costurile de întreținere sunt, de asemenea, mai reduse.

Toodată, protejează mediul înconjurător întrucât reducere poluarea apei și a solului, prevenind astfel deteriorarea habitatelor naturale și protejând plantele. Așadar mini-stațiile de epurare Basic S sunt o opțiune eficientă, economică și durabilă pentru epurarea apei uzate menajere, rezultatul fiind o apă mai curată.

Acestea fiind zise, alege o stație de epurare, căci nu vei regreta.

Cele mai citite

Lupta lui Donald Trump cu infernul

Azi e Super Thuesday pentru Republicanii americani. Ziua e importantă pentru că deja o duzină de state au optat pentru candidatul lor la președinția...

Moaștele Sfântului Dimitrie Basarabov sunt în pelerinaj la Ploiești

Comisia Municipală pentru Transport și Siguranța Circulației din cadrul Primăriei Ploiești a avizat favorabil pelerinajul cu Sfintele Moaște ale Sfântului Dimitrie Basarabov, în municipiul...

Un nou acord UE continuă măsurile de reducere voluntară a consumului de gaze naturale încă un an

Miniștrii Energiei au ajuns la un acord politic pe marginea propunerii Comisiei Europene pentru o Recomandare a Consiliului de continuare a măsurilor de reducere...
Ultima oră
Pe aceeași temă