15.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăLifestyle„Moș Crăciun” vine și în luna aprilie! Super meciuri și derby-uri de...

„Moș Crăciun” vine și în luna aprilie! Super meciuri și derby-uri de 5 stele în Europa

Luna aprilie va fi cu siguranță una de neuitat pentru iubitorii fotbalului. Vom avea o sumedenie de super meciuri din campionatele de top ale Europei, la care se adaugă și partidele din sferturile UEFA Champions League, acolo unde avem, poate, o singură dublă mai dezechilibrată, cea dintre Atletico Madrid și campioana Angliei, Leicester City.

Pe 22 și 23 aprilie, pe Wembley se vor juca semifinalele Cupei Angliei: Chelsea o va întâlni pe Tottenham, în timp ce Arsenal joacă împotriva echipei lui Pep Guardiola, Manchester City.

Monaco și PSG au deschis „balul“

Chiar pe 1 aprilie, seria meciurilor de vis din această lună a fost deschisă de finala Cupei Ligii Franței, dintre Monaco și PSG. Cu orgoliul încă rănit după eliminarea rușinoasă din Europa, echipa lui Unai Emery s-a impus cu un categoric 4-1, izbutind să câștige primul trofeu al sezonului. Draxler, Di Maria și Cavani (ultimul a izbutit o dublă) au punctat pentru PSG, în timp ce Lemar a marcat unicul gol al oamenilor lui Jardim. Monaco a părut cu gândul mai mult la dubla cu Dortmund, din UEFA Champions League, dar și la lupta pentru titlu din Ligue 1.

Real are 4 derby-uri în 2 săptămâni

Programul din luna aprilie se anunță unul infernal mai ales pentru Real Madrid. 

Echipa lui Zidane începe seria „meciurilor de foc” pe 8 aprilie, atunci când este programat marele derby cu Atletico Madrid. Apoi, pentru Real urmează imediat un alt joc deosebit de important: întâlnirea cu Bayern, de la München, din prima manșă a sferturilor UEFA Champions League. O partidă cu totul specială pentru Carlo Ancelotti, omul care a câștigat trofeul cu madrilenii în urmă cu 3 ani.

Real poate „respira” puțin în deplasarea cu Sporting Gijon, echipă care se luptă pentru evitarea retrogradării în campionatul Spaniei, însă săptămână următoare poate fi cea mai importantă a sezonului: marți, 18 aprilie, Real va juca returul cu Bayern, iar duminică, 23 aprilie, pe Santiago Bernabeu vine Barcelona, pentru un „El Clasico” care ar urma să lămurească lucrurile în privința luptei pentru titlu din La Liga.

Borussia Dortmund are dubla cu Monaco și două meciuri cu Bayern

Fără șanse la titlu în Bundesliga, Borussia Dortmund este preocupată mai degrabă de Cupa Germaniei și de parcursul din UEFA Champions League.
La fel ca în cazul Realului, Borussia are o lună extrem de grea, cu meciuri pe muchie de cuțit. Sâmbătă, Dortmund a început luna aprilie cu o remiză în derby-ul cu Schalke, scor 1-1, în cel mai important derby al sezonului pentru ambele galerii. 

Borussia caută să termine și pe locul al doilea în Bundesliga și să profite de perioada mai puțin bună a nou–promovatei Leipzig, însă ar trebui să fie mai interesată, teoretic, de următoarele meciuri. Pe 8 și pe 26 aprilie, echipa lui Tuchel are două meciuri cu Bayern, mai important fiind ultimul, în semifinalele Cupei Germaniei. Între derby-urile de la München, Dortmund are și dubla cu AS Monaco, din sferturile UEFA Champions League.

Juventus caută revanșa în fața Barcelonei

Pe lângă meciurile Real – Bayern și Dortmund – Monaco, în UEFA Champions League mai avem și o altă “dublă” care nu trebuie ratată.

După miracolul cu PSG, Barcelona speră să o elimine și pe Juventus din Europa. Numai că torinezii, care domină clar Serie A TIM, își doresc revanșa în fața catalanilor, după eșecul de acum 2 ani, din finala UEFA Champions League. La Berlin, Barcelona s-a impus cu 3-1, prin golurile marcate de Rakitic, Suarez și Neymar, respectiv Morata. Pe banca Barcelonei era tot Luis Enrique, iar Juventus a fost condusă de antrenorul pe care îl are și acum, Massimiliano Allegri.

Spre deosebire de Barcelona, Juventus n-a avut emoții în optimile UEFA Champions League. Italienii au trecut fără probleme de Porto, cu scorul de 3-0, la general.

Cele 20 de meciuri pe care nu trebuie să le ratezi în luna aprilie:

5 aprilie: Chelsea – Manchester City (Premier League)
8 aprilie: Bayern – Dort-mund (Bundesliga)
8 aprilie: Real Madrid – Atletico Madrid (Primera Division)
11 aprilie: Dortmund – Monaco (sferturi UEFA Champions League, manșa tur)
11 aprilie: Juventus – Barcelona (sferturi UEFA Champions League, manșa tur)
12 aprilie: Atletico Madrid – Leicester (sferturi UEFA Champions League, manșa tur)
12 aprilie: Bayern – Real Madrid (sferturi UEFA Champions League, manșa tur)
15 aprilie: Inter – AC Milan (Serie A TIM)
16 aprilie: Manchester United – Chelsea (Premier League)
18 aprilie: Leicester – Atletico Madrid (sferturi UEFA Champions League, manșa retur)
18 aprilie: Real Madrid – Bayern (sferturi UEFA Champions League, manșa retur)
19 aprilie: Monaco – Dortmund (sferturi UEFA Champions League, manșa retur)
19 aprilie: Barcelona – Juventus (sferturi UEFA Champions League, manșa retur)
22 aprilie: Chelsea – Tottenham (Cupa Angliei)
23 aprilie: Arsenal – Manchester City (Cupa Angliei)
23 aprilie: Real Madrid – Barcelona (Primera Division)
23 aprilie: Lyon – Monaco (Ligue 1)
23 aprilie: Galatasaray – Fenerbahce (Super Liga)
26 aprilie: Bayern – -Dortmund (Cupa Germaniei)
27 aprilie: Manchester City – Manchester United (Premier League)   

Cele mai citite

Remontada cu scandal pe Santiago Bernabeu. Bayern Munchen acuză arbitrajul

Real Madrid a învins-o dramatic, cu scorul de 2-1, pe Bayern Munchen și s-a calificat în finala Champions League, dar nemții acuză că rezultatul...

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...

Ziua Europei: Arcul de Triumf va fi iluminat în albastru

Arcul de Triumf va fi iluminat joi, de Ziua Europei, în albastru, a anunțat Primăria Capitalei. Alte manifestări dedicate Zilei Europa vor avea loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă