7.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăLifestyleLIVE VIDEO Aglomerație maximă la Ierusalim. Lumina Sfântă ajunge în România sâmbătă...

LIVE VIDEO Aglomerație maximă la Ierusalim. Lumina Sfântă ajunge în România sâmbătă seara

 “Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în seara zilei de sâmbătă, 7 aprilie 2018, o delegaţie a Patriarhiei Române, condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va aduce Sfânta Lumină de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, cu un avion special, închiriat de Patriarhie”, transmite Patriarhia Română.

Sfânta Lumină va fi oferită la slujba de Înviere (orele 24.00), de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala Patriarhală.

“Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureştilor şi celelalte eparhii ale Patriarhiei Române sunt invitate să trimită delegaţi la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” din Bucureşti (salonul oficial) în seara zilei de 7 aprilie 2018, în jurul orei 18.30, pentru a primi Sfânta Lumină de la Ierusalim”, potrivit Patriarhiei. 

Mobilizare masivă a Poliţiei 

Peste 500 de pompieri, aflaţi în serviciul operativ, vor avea misiunea de monitorizare şi gestionare a situaţiilor de urgenţă care s-ar putea produce la lăcaşurile de cult, transmite ISU Bucureşti-Ilfov.

“Pompierii vor fi prezenţi în 25 de locaţii unde, an de an, participă un număr ridicat de credincioşi, dintre care amintim: Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române, Biserica Caşin, Biserica Popa Soare, Biserica Radu Vodă, Biserica Sfântul Spiridon, Mănăstirea Cernica, Mănăstirea Pasărea, Mănăstirea Căldăruşani. Premergător Sfintelor Sărbători Pascale, au fost efectuate recunoşteri şi controle de prevenire în lăcaşurile de cult, scopul acestor acţiuni fiind acela de identificare şi remediere a eventualelor nereguli pe linie de prevenire a incendiilor”, informează ISU Bucureşti-Ilfov, citată de Mediafax.

 

Pentru slujbele religioase din Noaptea de Înviere, pompierii recomandă:

– aprindeţi lumânările în locurile special amenajate;

– manifestaţi prudenţă în utilizarea lumânărilor în cadrul mulţimilor;

– nu amplasaţi lumânările aprinse în apropierea materialelor uşor combustibile;

– utilizaţi suporturi de lumânare incombustibile (lumânarea amplasată într-o farfurie cu puţină apă);

– nu lăsaţi lumânările aprinse nesupravegheate.

 

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Jutta se teme că Mike Tyson îi va face iubitul KO

Jutta Leerdam, „cea mai sexy patinatoare de viteză din lume”, se teme că iubitul Jake Paul va fi făcut knock-out de către legendarul pugilist...

150 de tineri pot face internship la Guvern

Programul Oficial de Internship al Guvernului României va continua și în acest an, 150 de stagiari având șansa de a activa în instituțiile administrației...

Victor Ciutacu consideră că Mircea Geoană nu are șanse la prezidențiale ca independent

Prezent în emisiunea "40 de întrebări" cu Denise Rifai, jurnalistul Victor Ciutacu a vorbit, printre multe alte subiecte abordate, despre o posibilă candidatură a...
Ultima oră
Pe aceeași temă