18.1 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăLifestyleLiga I: Cel mai longeviv antrenor din campionat a fost DEMIS

Liga I: Cel mai longeviv antrenor din campionat a fost DEMIS

Antrenorul echipei FC Botoșani, Leo Grozavu, a fost demis de către finanțatorul grupării, Valeriu Iftime, din cauza performanțelor slabe ale botoșănenilor. Grozavu era cel mai longeviv antrenor de pe banca unei formații din Liga I, după 615 zile de mandat.

"Am vorbit cu Leo şi ne-am despărţit în condiţii civilizate. Sincer, nici nu am discutat partea financiară. Nu sunt clauze care să ne forţeze să dăm nişte sume de bani. Zilele următoare vom rezilia oficial şi contractul, pentru a putea înregistra contractul noului antrenor", a spus Valeriu Iftime.

Patronul grupării botoşănene a precizat că obiectivul echipei va fi salvarea de la retrogradare: "Din păcate, nu mai puteam continua aşa. Exista o tensiune reală la echipă, pe care presa a sesizat-o şi a amplificat-o. Cred că avem fotbalişti de calitate, dar care s-au exprimat modest, iar acesta este un alt motiv pentru care seschimbă antrenorul. Sunt convins că putem face mult mai mult. Obiectivul va fi salvarea de la retrogradare".

Grozavu primise un ultimatum înaintea meciului cu Concordia, fiind nevoit să învingă pentru a-și păstra funcția. Echipa a obținut doar o remiză, iar în primele 10 etape ale noului sezon a adunat doar 7 puncte, fiind cu doar două poziții deasupra ultimului loc al clasamentului (12).

Grozavu a avut 15 meciuri, în acest sezon, în toate competiţiile, cu FC Botoşani, înregistrând rezultate slabe: 2 victorii, 5 remize, 8 înfrângeri. Leo Grozavu, care a ajuns cu FC Botoșani în preliminariile Ligii Europa, unde a fost eliminat de Legia Varșovia, a preluat echipa moldavă pe 6 ianuarie 2014.

Cele mai citite

Autorul, scenaristul şi regizorul francez Michel Blanc a murit la vârsta de 72 de ani

Michel Blanc, cunoscut actor, scenarist și regizor francez, a murit la vârsta de 72 de ani în urma unui infarct. Michel Blanc s-a stins din...

O companie din Rusia anunță că va face troc cu Pakistanul, schimbând năut și linte pentru alimente

O companie din Rusia, Astarta-Agrotrading, a decis să facă troc cu năut și linte în schimbul unor cantități de tangerine, orez și cartofi din...

Câștigarea păcii în Ucraina

Dacă Ucraina dorește să adere la UE, va trebui, ca parte a criteriilor de aderare, să implementeze aproximativ o sută de mii de pagini...
Ultima oră
Pe aceeași temă