21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăLifestyleLa Divan mănânci bine turcește, și mai tradițional, și mai modern

La Divan mănânci bine turcește, și mai tradițional, și mai modern

Meniul de toamnă-iarnă recent introdus păstrează preparatele populare ale lanțului, dar are și câteva noutăți, de la mezele specifice (gustări), precum: Pyiaz – salata de fasole cu ceapă, pătrunjel și sumac, Etli Sisak Hummus – humusul cald cu vită, până la mai multe feluri de kebab și o serie de preparate reinterpretate: Divan Kofte – chifteluțe de vită și oaie cu wedges, Pide Vegetarian și chiar burgeri cu carne, dar și vegani.

Dacă e să vă spun ce îmi place mie mai mult, ar fi așa: humusul cu muguri de pin e unul dintre cele mai gustoase încercate în restaurantele bucureștene; Domatesli Kepab din carne de oaie și vită, aromată, doar puțin picantă, cu roșii la grătar, ardei iute și orez;  numărul 1 – kebab-ul de miel, cu legume și condimente, acoperit cu un fel de capac din pită, e și prezentat spectaculos, în vasul ceramic în care s-a gătit, direct pe flacără, iar apoi capacul de pâine e spart cu un ciocănel, după care nu mai trebuie decât să iei cu totul și să-ți pui în farfurie – e foarte fraged și gustos!   

Iar dacă iubiți dulciurile turcești ca mine, la deserturi chiar e greu de  ales la vederea tăvii de prezentare: am încercat dovleac copt cu tahini, fistic și caimac și kunefe cu înghețată turcească (ambele bune), dar mai sunt și baclavale, kataifuri și o interesantă gutuie coaptă cu dulceață de măr și caimac.

În concluzie, mâncare bună și atmosferă plăcută în decor oriental, dar în stil modern. Îl recomand de venit cu familia sau cu prietenii și savurat masa pe îndelete.

Preţuri orientative

Humus 14 lei / Domatesli Kebap 47 / Cafea turcească 10 lei / Narghilea de la 70 lei/ Deserturi 14-27 lei   

Detalii

Adresă și contacte

 

Bd. Barbu Văcărescu, 241A. Tel.: 031.640.44.50

www.thedivan.ro; www.facebook.com/divanbarbuvacarescu

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă