3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăLifestyleKarl Lagerfeld a fost incinerat

Karl Lagerfeld a fost incinerat

Incinerarea stilistului german a avut loc la Nanterre, în apropiere de Paris, în prezenţa braţului său drept Virginie Viard, care i-a succedat ca directoare a studioului de creaţie al casei de modă Chanel, a directorului companiei de bunuri de lux LVMH, Bernard Arnault, şi a prinţesei Caroline de Monaco, conform revistei, citată de AFP.

Lagerfeld, care afirma cu umor că ar prefera ”mai degrabă să moară” decât să fie înmormântat, şi-a exprimat de mai multe ori dorinţa de a fi incinerat.

Unul dintre ultimii giganţi ai industriei haute couture, care s-a aflat, timp de mai bine de 35 de ani, în fruntea casei de modă Chanel, el îşi justifica, în 2015, refuzul de a fi înmormântat, la o emisiunea de la televiziunea franceză: “Mi se pare oribil. Vreau să dispar precum animalele din pădurea tropicală. Este oribil să-i împovărezi pe oameni cu rămăşiţele tale”.

Conform dorinţelor creatorului, o parte din cenuşă ar trebui să ajungă alături de cea a mamei sale, iar o altă parte, alături de cea a lui Jacques de Bascher, marea dragoste a designerului până în 1989, când acest personaj monden a murit de SIDA.

Lagerfeld a păstrat o parte din cenuşa partenerului său într-o urnă specială, în timp ce cealaltă jumătate a fost restituită familiei lui Bascher, aminteşte cotidianul Le Monde, în ediţia sa de miercuri.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă