15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleIonel Dănciulescu crede că la Dinamo este nevoie de multă răbdare

Ionel Dănciulescu crede că la Dinamo este nevoie de multă răbdare

Ionel Dănciulescu, antrenorul FC Dinamo a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că oricine îl va înlocui în această iarnă la conducerea tehnică a echipei va avea nevoie de timp, de jucători de valoare şi de investiţii pentru a crea o formaţie competitivă.

"Nu e o perioadă uşoară, suntem în insolvenţă, sperăm ca această perioadă să treacă cât mai repede şi anul care vine să ieşim. Lucrurile se vor aşeza mult mai bine. Noi am încercat să mergem pe drumul nostru, să venim cu jucători tineri, dar acest lucru necesită timp. Lucrurile nu se pot schimba peste noapte. Orice antrenor va veni la Dinamo are nevoie de timp. Nu poţi să faci o echipă competitivă în 2-3-6 luni. Eu cred că e nevoie de cel puţin un an de zile, de jucători de valoare, de anumite investiţi şi apoi poţi să ceri să faci o echipă competitivă. Dar noi urmărim acest lucru şi încet-încet Dinamo va fi acea echipă pe care o ştia toată lumea", a declarat Dănciulescu.

Întrebat dacă este decis să renunţe la a antrena echipa Dinamo după partida cu Universitatea Cluj, Dănciulescu a afirmat că discuţia nu îşi mai are rostul: "Da, e o discuţie care nici nu cred că îşi mai are rostul. Eu cred că toată lumea ştie părerea mea, în ce direcţie am mers după ce am lăsat fotbalul. Eu a vrut să ajut. Mai avem un meci şi apoi vom vedea ce se va întâmpla. Important e că eu am vrut să ajut ca de fiecare dată pe Dinamo şi nimic mai mult. Îmi cunosc limitele, ştiu unde mă aflu, ştiu că drumul până la a deveni antrenor e destul de lung, sunt nişte etape de urmat. Eu nu am vrut decât să fac un bine, dar fiecare interpretează cum doreşte. Eu cred că două meciuri au fost destul de bune, băieţii au arătat determinare, au adus şi patru puncte. Probabil că dacă nu pierdeam la Giurgiu de aşa manieră nu mai erau atâtea discuţii. Dar suntem în România, şi, vorba unui clasic în viaţă, asta ne ocupă tot timpul. Eu nu regret decizia că am vrut să ajut echipa. Ştiu că nu sunt antrenor, sunt la şcoala de antrenori, ştiu că nu e o meserie uşoară".

Dănciulescu crede că prietenul său Claudiu Niculescu merită o şansă de a antrena Dinamo. "Claudiu Niculescu e unul dintre cei ai buni prieteni ai mei. E normal să-l susţin în absolut tot ceea ce face, dar nu decid eu. Decizia este în altă parte. Dacă nu acum, odată şi odată tot va fi antrenor la Dinamo. Merită şi el o şansă pentru tot ce a făcut la acest club. Pe unde a fost a făcut lucruri bune ca antrenor", a mai spus Dănciulescu.

ntrenorul dinamovist este convins că o reîntoarcere a atacantului Marius Niculae ar fi benefică pentru formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare: "Noi avem o politică a noastră de a creşte jucători din pepiniera proprie, dar trebuei să aducem şi jucători experimentaţi, care să-i ajute pe cei tineri să crească. Cei tineri trebuie să crească într-un mediu sănătos, înconjuraţi de jucători care ştiu ce înseamnă marea performanţă. Iar Marius Niculae este unul dintre ei, un dinamovist pur sânge. Dacă eu aş putea, mâine l-aş suna, chiar dacă ştiu că e într-un litigiu cu echipa din Ucraina. Vom vedea ce va fi".

După ce tehnicianul Flavius Stoican şi-a reziliat, la 12 noiembrie, pe cale amiabilă, contractul cu FC Dinamo, în locul său a fost numit până la finalul turului Ligii I Ionel Dănciulescu, cel care a ocupat până la acea dată funcţia de director general al clubului.

 

Cele mai citite

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...
Ultima oră
Pe aceeași temă