25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăLifestyleIoan Niculae dă vina pe Dinu Gheorghe pentru excluderea Astrei din cupele...

Ioan Niculae dă vina pe Dinu Gheorghe pentru excluderea Astrei din cupele europene

Patronul Astra Giurgiu, Ioan Niculae, îi reproșează fostului președinte al clubului Dinu Gheorghe "haosul" de la nivelul managementului, care a dus la excluderea echipei sale din cupele europene. Niculae declară însă că Astra va reuși să respecte termenii impuși de UEFA și să evite această excludere.

"Suntem în contact permanent cu UEFA pentru a pune la dispoziţie toate actele necesare soluţionării problemelor apărute, multe dintre ele cauzate de haosul din managementul asigurat de fostul preşedinte (ne confruntăm, zi de zi, cu tot felul de surprize – contracte de comision de care nu s-a ştiut, neînregistrate în club). Chiar şi aşa, suntem siguri că Astra va îndeplini condiţiile pentru a participa în cupele europene", se arată într-un comunicat semnat de Ioan Niculae și publicat pe site-ul oficial al clubului.

"Sancţiunea de excludere din Cupele Europene, pentru următorii trei ani este valabilă doar în cazul în care Astra Giurgiu nu dovedeşte, la data de 31 ianuarie 2015, că a plătit restanţele financiare scadente la 30 septembrie 2014! Odată rezolvată problema reeşalonării impozitelor către bugetul de stat, lucru reuşit luna aceasta, nu vor fi probleme în asigurarea stabilităţii financiare a clubului, care, totuşi, are de încasat peste 3 milioane de euro, în retur, din drepturile TV şi sumele asigurate de UEFA pentru calificarea în grupele Europa League", mai scrie în comunicatul lui Niculae.

Dinu Gheorghe a renunţat, pe cale amiabilă, la funcţia sa de preşedinte al Astra Giurgiu, la începutul lunii noiembrie. El ocupă în prezent aceeași funcție la clubul FC Rapid, ultimul din clasamentul Ligii I.

Echipele CFR Cluj şi Astra Giurgiu au fost sancţionate cu excluderea din cupele europene în următoarele trei sezoane, din cauza datoriilor. Totuși el pot scăpa de sancțiune dacă fac dovada achitării datoriilor până la data de 31 ianuarie. Astra Giurgiu a mai primit o amendă de 100.000 euro, cu 50.000 mai mică decât în cazul CFR-ului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă