22.8 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăLifestyleInformații importante de care să ții cont când achiziționezi o baterie de...

Informații importante de care să ții cont când achiziționezi o baterie de 12V

Bateriile de 12V sunt utilizate la un număr destul de mare de aplicații. Le poți folosi pentru a alimenta unii consumatori casnici sau pentru a transporta energie electrică. În general, bateriile de 12V sunt folosite pentru autoturisme (pornirea motorului), mașinuțe de golf, biciclete electrice, unele dispozitive portabile sau chiar și pentru stocarea energiei electrice. Dacă ai nevoie de o astfel de baterie, în continuare îți prezentăm câteva informații importante de care să ții cont în momentul în care o achiziționezi.

Așa cum am menționat deja, bateriile de 12V se pot folosi și pentru acționarea electromotorului. Mai exact, demarorul primește curent din baterie și astfel este acționată pornirea motorului. Fără o baterie, singura soluție pentru a porni motorul ar fi să împingi mașina. Cu toate acestea, este bine de știut că bateriile de 12V sunt diferite în funcție de tipul motorului. Astfel, un motor pe benzină va avea nevoie de o baterie cu un amperaj mai mic decât unul diesel. Ține cont și că pe perioada iernii, bateriile sunt mai solicitate, așă că dacă iarna va fi mai lungă, bateria se va deteriora mai repede.

Astfel, următorul aspect de care să ții cont este capacitatea bateriei. Ce înseamnă capacitatea bateriei? Cât de multă energie poate fi stocată în baterie. Ca un exemplu, o baterie de 12V și 1000mAh va funcționa mai mult timp decât una de 500mAh.

Foarte important este și tipul bateriei, mai exact structura chimică a acesteia. Spre exemplu, bateriile Li-ion sunt cele mai bune, având o capacitate ridicată, dar în același timp cele mai scumpe. Poți achiziționa o baterie NiMH, mai ieftină, dar cu o capacitate mai scăzută.

Ține cont și de momentul potrivit pentru a înlocui bateria. De menționat că poți achiziționa baterii 12V de pe timoshop.ro Ca toate bateriile, cele de 12V au o anumită durată de viață. Acest lucru nu înseamnă că o vei putea folosi exact perioada menționată de producător. Durata de viață depinde de numeroși factori și poate fi scurtată sau prelungită în principal în funcție de modul în care este utilizată, de mentenanță și de numărul ciclurilor de încărcare/descărcare. Foarte important: iar în calcul și redresorul încărcător utilizat pentru a încărca bateria și calitatea alternatorului mașinii. Bineînțeles, sunt și alte metode prin care poți prelungi durata de viață a bateriei.

Este bine să acorzi atenție în special reglării tensiunii redresorului și întreținerea acestuia la o valoare corectă. De ce? O tensiune prea mare asupra bateriei o va deteriora în timp, iar o presiune scăzută nu va reuși să o încarce complet, fiind nevoie de încărcări suplimentare.

Practic, când este momentul ideal pentru înlocui bateria? Dacă observi că frecvența încărcărilor a crescut, înseamnă că acumulatorul va mai funcționa doar o perioadă, fiind aproape de finalul perioadei în care poate fi folosit. În acest caz, se recomandă schimbarea cât mai urgentă, pentru a evita deteriorarea echipamentului pentru care este utilizată. Nu uita că poți cumpăra baterii la prețuri foarte bune, de pe TimoShop.

Cele mai citite

Dovada că simularea Bacalaureatului a fost o mascaradă

Am mai explicat că impunerea la nivel național a evaluării digitalizate pentru lucrările scrise la  simulările examenelor naționale a reprezentat doar un proces menit...

Motrenismul

În istoria Regatului român, probabil cea mai suveranistă perioadă din istoria poporului român, au existat mai multe curente de gândire: poporanismul, semănătorismul și trăirismul....

Șoc pe Anfield! Liverpool, umilită acasă de Atalanta. Rezultatele din „sferturile” Europa League

Atalanta Bergamo e cu un pas în semifinalele Europa League, după ce a produs șocul serii în fotbalul european și s-a impus cu 3-0...
Ultima oră
Pe aceeași temă