16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleÎncă un an fără evenimente! Aniversarea reginei Elisabeta a II-a anulată, al...

Încă un an fără evenimente! Aniversarea reginei Elisabeta a II-a anulată, al doilea an consecutiv

Parada tradițională a reginei Elisabeta, Trooping the Color, a fost anulată pentru al doilea an consecutiv din cauza pandemiei.

Sunt explorate planuri pentru o sărbătoare redusă, care ar putea avea loc în patrulaterul de la Castelul Windsor, ca și anul trecut, a anunțat vineri Palatul Buckingham.

Într-o declarație, palatul a declarat:

„În urma consultării cu guvernul și alte părți relevante, s-a convenit ca parada oficială a zilei de naștere a reginei, cunoscută și sub numele de Trooping the Color, nu va continua anul acesta în forma sa tradițională din centrul Londrei. Opțiuni pentru o paradă alternativă, în patrulaterul de la Castelul Windsor, sunt luate în considerare. “

Declarația a mai precizat că serviciul anual Garter, care are loc de obicei la Capela Sf. Gheorghe luni după Trooping the Color, nu va avea loc, de asemenea.

 

Deși vaccinările continuă cu succes, iar ratele infectărilor COVID-19 scad constant în Marea Britanie, este puțin probabil ca restricțiile în jurul adunărilor publice mari să fie posibile curând. Trooping the Color aduce de obicei mii de oameni pe străzile din centrul Londrei pentru a viziona procesiunea de călărie și trăsuri.

Anul trecut, armata a organizat o paradă și o sărbătoare la scară mai mică la castelul Windsor, cu doar regina în prezență. Rămâne de văzut dacă se va putea alătura vreunei familii pentru o comemorare în luna iunie.

Deși cea de-a 95-a aniversare a reginei este pe 21 aprilie, Trooping the Color are loc întotdeauna la începutul verii celui de-al doilea weekend din iunie. Anul acesta a fost stabilit pentru 12 iunie.

Vestea vine într-un moment special pentru familie, întrucât soțul reginei, prințul Philip – care a fost externat marți  – împlinește 100 de ani cu două zile mai devreme, pe 10 iunie.

În decembrie, cei mai înalți membri ai familiei reale, inclusiv prințul Charles, prințul William, Kate Middleton și prințesa Anne, s-au alăturat reginei pentru un serviciu intim de colinde în patrulater – lucru care ridică speranța că o parte din familia ei va putea fi alături de regină Elizabeth la orice sărbătoare planificată a zilei de naștere în iunie.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă