14.4 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăLifestyleGurmanderii de weekend. Eleganță en Noir, gourmet en plateaux

Gurmanderii de weekend. Eleganță en Noir, gourmet en plateaux

Amenajarea este una deosebită – o combinație stilată de materiale de calitate: lemn, corian (un material pentru suprafețe din aluminiu, ușor translucid) și decoruri abstracte. Elegant, dar confortabil, cu o notă plăcută de intimitate. La un astfel de concept te aștepți la un meniu cel puțin interesant și, într-adevăr, bucătăria de aici este una bună, un mix de preparate internaționale cu accente gourmet.

Preparate românești nu sunt prea multe în meniu (am ajuns aici cu ocazia vizitelor noastre pentru proiectul de gastronomie românească de secol XXI), cu excepția câtorva româno-internaționale – să le zicem, dar echipa extraordinar de ospitalieră de aici s-a străduit să ne adapteze nu unul, ci chiar trei feluri pentru tema noastră.

Și am avut așa:

– mușchiuleț de porc, suculent-savuros, cu mere caramelizate, trase în unt, cu coniac și suc de portocale (sos folosit și pentru stropirea cărnii în timp ce se gătea);

– cotlet de porc cu piure cremos de țelină, prezentat elegant într-o formă ondulată, cu cartof fondant (tras în unt). Iată că un cotlet de porc poate fi și gourmet!;

–  tartă de mere pufoasă, echilibrată ca gust – nu foarte dulce, dar savuroasă și răcoritoare –, cu  sos de fructe de pădure, migdale și înghețată de vanilie cu nuci, făcută în casă.

Le-am asortat și noi acestor preparate câte un vin de la crama SERVE, în ordine, astfel: Terra Romană Milenium alb mușchiului cu mere caramelizate, elegantul Cuvee Charlotte la fel de elegantului cotlet cu cremă fină de țelină și cartof fondant și rose-ul Terra Romană potrivit gustului delicat-aromat al tartei cu mere.

Ne-am permis o oprire mai lungă la Noir pentru că am vrut să pozăm tot, am admirat decorurile ondulate și „frunzișurile” abstracte și ne-am simțit excelent nu numai datorită preparatelor gustoase, cât și primirii foarte calde a echipei de aici, deschise la propunerile noastre și foarte atente la cele mai mici detalii: mulțumim, chef Geanina Răduc, Magda Mareș și Laura Tofan! Și, desigur, mulțumim SERVE Clubul Cavalerilor, care ne-a înlesnit încă o serie de vizite frumoase în țară.

 

Restaurant Noir, Piața M. Kogălniceanu nr. 4, Piatra Neamț. Tel.: 0233.211.886. E-mail: office@restaurantnoir.ro,

www.restaurantnoir.ro, www.facebook.com/NoirRestaurant.

 

Citiți mai multe pe www.vinul.ro

Cele mai citite

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...
Ultima oră
Pe aceeași temă