24.6 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăLifestyleGigi Becali către Sorin Blejnar, în vremea era șef la ANAF: L-am...

Gigi Becali către Sorin Blejnar, în vremea era șef la ANAF: L-am sunat pe Blejnar şi i-am zis “Sunt Becali, vreau să vin la dumneavoastră”

Finanţatorul echipei FC Steaua, Gigi Becali, susține că l-ar fi sunat pe Sorin Blejnar, pe când era şef al ANAF, pentru a discuta despre vânzarea unui jucător al Universităţii Craiova, deși acest lucru nu era posibil întrucât clubul avea conturile blocate, informează News.ro.

Gigi Becali a făcut acestă declarație miercuri, în timp ce era audiat ca martor, la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova.

“De la Universitatea Craiova am luat trei jucători, unul este Mihai Costea. Am acte că Mihai Costea a fost negociat de mine cu Adrian Mititelu. M-a sunat într-o seară. Am zis că îl iau cu 60 la sută. A zis că face 1.700.000 de euro şi am zis că îl iau cu 1.100.000. Am dat banii înainte cu şase luni. Când m-am dus să îl iau zice că «stai, că sunt cu dezafilierea». Eu am fost la Blejnar, eu! A zis că nu se poate, că drepturile sunt sechestrate”,  a declarat sub jurământ George Becali.

El a mai arătat că Sorin Blejnar, şeful ANAF la acea vreme, i-ar fi explicat de ce nu poate lua direct fiscul cei 1,1 milioane de euro, în contul datoriei lui Mititelu.

“Dorind să clarific situaţia jucătorului, l-am sunat pe Blejnar şi i-am spus: «Sunt Becali vreau să vin la dumneavoastră!» Şi a zis: «Sigur». Acesta mi-a apus că Universitatea Craiova nu poate vinde niciun jucător, că are conturile blocate şi nu mă poate ajuta. Mi-a promis însă că va vorbi cu şefii ANAF de la Craiova, dar apoi a spus, a doua sau a treia zi, că nu se poate face nimic. Şi conturile şi jucătorii erau sechestraţi. Toată echipa. I-am zis lui Blejnar: «Băi, voi nu vreţi să luaţi banii? Luaţi ăia 1,1 milioane. Scazi din datoria omului». A zis că nu există o asemenea procedură. A spus că e o situaţie care nu e prevăzută în procedură”, a completat martorul.

Întrebat de judecător pe ce criterii evaluează jucătorii, Becali a răspuns că valoarea unui jucător este stabilită pe baza cererii şi ofertei, “ca orice marfă”.

“Dacă vreau să vând microfonul asta, îl vând dacă vrea careva să dea bani pe el”, a spus Becali.

Întrebat de Adrian Mititelu dacă recunoaşte că l-a prevenit că echipa sa va fi dezafiliată şi că o să i se ia jucătorii, Becali a arătat: “Eu i-am spus: «Băi, şi tu şi Iancu veţi fi declaraţi persona non grata, iar U Craiova urma să fie dezafiliată». Am aflat din bârfe. Eu de jucători nu ştiam nimic. Nu ţin minte dacă cu două zile înainte de excludere am discutat la telefon cu Mititelu să îmi dea mie toţi jucătorii că clubul va fi oricum dezafiliat. Dovadă faptul că, după dezafiliere, când erau liberi de contract, nu i-am luat”, a mai arătat Becali.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 8 februarie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Purtător de cuvânt armata israeliană: E “praf în ochi” ideea că am putea “face să dispară” Hamas

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a apreciat miercuri drept "praf în ochi" ideea că am putea "face să dispară" Hamas, împotriva căruia Israelul...

Azilul capitalismului din Apulia

După ce marii lideri ai planetei democratice s-au întâlnit într-un cătun din Elveția - să dea o bifă imperativei chemări a eroului Zele-Vogue la...

EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția 1-1 la Koln

Scoția și Elveția au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei din grupa A de la Campionatul European, transmis de postul Pro...
Ultima oră
Pe aceeași temă