Frica de singurătate îl împinge patologic pe individ să poarte discuții cu conținut erotic cu oameni pe care nu îi cunoaște deloc sau aproape deloc. Discuțiile se poartă în mediul virtual și partenerii încep a fi mulțumiți când camerele video se conectează. Fix ca la piețele de sclavi partenerii aleg doar ceea ce văd și simt că pot avea cu efort minim. Tot frica de singurătate, alături de multiplele beneficii ale vârstei de 40 de ani, aduce multiplii parteneri de discuții sensibile, în familiile deja formate. Nu contează nici de când este căsătorit, nici câți copii are, nici numărul de credite. Contează doar să se simtă dorit, iubit, visat, poziționat pe locul 1, necontând de către cine.
Acest flux important de parteneri virtuali, ce trimit cu ușurință poze și filme indecente, manipulează mintea celui ce se teme de singurătate. Să definim teama, ca toată lumea să o și înțeleagă: ”De ce te temi? Să nu rămân singur. Căsătorit? Da!
Copii? Da. Un băiat. Job? Da. De la 6 la 17:00. Care este frica ta? Vorbește-mi despre ea și eu o voi înțelege. Pot mai mult. Pot mai mult decât ceea ce au toți în jurul meu. Pot avea chiar și 3 relații în paralel. De acolo îmi iau în mod diferit dragostea. Dacă eu pot să fac și să am o groază de lucruri, dar nu fac nimoc tocmai din ideea de regulă, nu cumva am să scad ca imagine? Să recapitulăm. Pentru că simți că poți mai mult, ai multiplii parteneri de la care te încarci? Da. Iar asta te mulțumește? Foarte tare. Unde este frica? Frica de singurătate stă în spatele fiecărui rând scris, a fiecărei formule de agățat în online și a fiecărui personaj accesat cu succes. Nu îți ajunge ceea ce ai acasă? Ceea ce am acasă nu m-a mulțumit niciodată, pentru că nu am fost cel mai important și nici cel mai bine văzut”.
Partenerii sunt vizualizați drept trofee. Strânși în categorii. Marcați ca vitele. Și manipulați cu următorul text: Ai impresia că nu ești suficient de grozavă pentru oricare bărbat care a apărut în viața ta, după divorț. Ești obsedată să găsești și să simți dragostea. Esti mai bolnavă decât mine de frica de singurătate. De aceea îți spun „eu sunt tot ceea ce ai nevoie”. Crezi că bărbații te vor părăsi. Eu nu sunt ca ei.
Vânătorul de trofee se folosește de fricile victimelor.
Teama de a nu fi abandonat, teama de singuratate, teama lipsei de tandrețe, toate îl fac pe partenerul dependent de iubire să devină posesiv, 100% gelos, determinându-l să încerce să-și controleze total partenerul. Dragostea lui bolnavă transformă relația într-o închisoare.
În cazul în care ai intrat pe drumul fricii, și simți nesiguranță față de ceea ce ai deja, tristețe și nevoia de a-l schimba emoțional pe partener, este clar ca lumina zilei: ai ajuns în faza în care ai așteptări condiționate. Iar eu pot spune așa „Felicitări te-ai calificat”. Premisele suferinței sunt aproape. Poți mai mult decât să aștepți suferința?
Fizica cuantică ne spune că în univers totul se află în interconexiune. Neutronii din sisteme diferite interacționează ca și cum ar fi conectați la aceeași sursă de energie. In cupluri este la fel?
Frica de singuratate în doi este atât de mare încât alegerea celei de a treia persoane, care să acopere golul emoțional este probabilă dar nu și corectă.
Alegerea se bazează pe instinct. Instinctul este greșit și odată cu consecințele lui apar griji în interiorul familiei.
Pe ce se bazează frica de singurătate? Pe amintiri. Ale noastre, trăite de noi, ale celor apropiați, auzite de la ei.
Cu psihologul puteți lucra o perioadă lungă de timp, iar unicul scop al ședințelor este înțelegerea fricii și invalidarea importanței ei.
Psihologul realizează o analiză detaliată a sistemului de valori al clientului, inclusiv a tuturor principiilor pe care persoana le deține și a inclusiv a majoritătii modelelor psiho-educaționale pe care ea le-a copiat de-a lungul vieții?
Sfatul majorității psihologilor este următorul: Imprieteniti-vă cu frica de singurătate. Nu există o cale de mijloc. Faptul că tu suferi pentru toate chinurile personajului tău, te duce într-o zonă rea de confort și de dependență. Sistemul tău imunitar este atacat de secreția de corticotrofină, realizată de hipotalamus, în baza prezenței fricii.