7.4 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăLifestyleBombă în fotbalul românesc: Aproape 50 de meciuri ar fi fost trucate...

Bombă în fotbalul românesc: Aproape 50 de meciuri ar fi fost trucate în acest sezon

FRF a făcut publice primele rezultate ale Departamentul de Integritate și Antifraudă, după ce primele trei ligi au fost monitorizate timp de șapte luni de zile. Forul românesc are indicii că aproape 50 de meciuri ar fi fost trucate.

Managerul Departamentul de Integritate și Antifraudă al Federației Române de Fotbal, Costin Negraru, a identificat 48 de partide suspecte și speră ca până la finalul anului să adune mai multe probe concludente care să sprijine eventuale acțiuni ale FRF împotriva cluburilor implicate, conform Agerpres.

”Pe parcursul la șapte luni de zile am identificat 48 de meciuri unde sunt indicii că au fost trucate. E vorba de partide din primele trei ligi. Obiectivul personal este ca la finalul anului să dăm primul set de probe concludente”, a declarat Negraru. 

Costin Negraru se numără printre inițiatorii unei campaniei de prevenție și de informare a tinerilor jucători în legătură cu meciurile trucate.

”Am lansat programul de prevenție ‘Campania pentru un fotbal curat’, care se adresează juniorilor, pentru a cunoaște pericolele la care pot fi expuși. Vom merge în 23 de orașe din toată țara, unde vom vorbi cu 3.000 de jucători”, a precizat Negraru.

Fostul fotbalist Marius Postolache va fi colaboratorul FRF în această campanie. ”Vreau să-i mulțumesc pentru curaj lui Marius Postolache, pentru declarațiile sale din septembrie 2012. Marius va fi colaboratorul nostru pentru această campanie”.

Postolache (31 ani) a dezvăluit în urmă cu câțiva ani că a fost implicat în meciuri trucate, când evolua la Sportul Studențesc și Voința Sibiu, însă în urma dezvăluirilor sale nu s-a luat nicio măsură.

Președintele sindicatului jucătorilor (AFAN), Emilian Hulubei, a spus că fotbaliștii se expun unor riscuri majore atunci când acceptă să facă un blat. ”Pentru prima dată în România, Marius Postolache a vorbit de asemenea situație. Tinerii nu înțeleg pericolul la care sunt expuși, fiind posibil să ajungă să fie implicați chiar în cazuri cu aspect penal”.

Alexandru Debrezeni, directorul executiv Romanian Bookmakers, un fost fotbalist care s-a alăturat demersului Federației României de Fotbal, a vorbit din partea organizațiilor de pariuri: ”Eu reprezint patronatul organizațiilor pariuri, care acoperă 70% din piața internă. Dorim să apărăm integritatea sportului de flagelul meciurilor trucate, care perturbă și activitatea caselor de pariuri. O reuniune internațională recentă pe această arată că se obțin profituri mari, mai ales în pariurile online din spațiul Asiei de Sud-Est”.

Marius Postolache a afirmat că după dezvăluirile făcute în presă nu a mai putut să își continue activitatea fotbalistică. ”Eu sunt un fost fotbalist. Nu am putut să îmi mai continui activitatea și vreau să ajut să explicăm tinerilor că din momentul în care spun prima oară da nu mai pot să dea înapoi.” 

 

 

Cele mai citite

Hidroelectrica a înregistrat în 2023 cel mai mare profit din istorie

În timp ce românii sărăcesc de la o zi la alta, iar cea mai mare parte din salariile lor se duce pe facturi,...
00:00:46

Zelenski: Europa trebuie să se pregătească pentru „următorii pași” ai lui Putin

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri (28 februarie) că toată lumea trebuie să se pregătească pentru „următorii pași” ai președintelui rus Vladimir Putin,...

Liderul republicanilor din Senat, Mitch McConnell, va renunța la această funcție în noiembrie

Lider incontestabil al republicanilor din Senat, veteran al politicii americane şi apărător înfocat al ajutorului pentru Ucraina, Mitch McConnell a creat miercuri o surpriză...
Ultima oră
Pe aceeași temă