10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăLifestyleFOTO. Cupa Mondială 2014: Cum vor arăta noile echipamente ale echipelor participante

FOTO. Cupa Mondială 2014: Cum vor arăta noile echipamente ale echipelor participante

Echipele de fotbal din Argentina, Columbia, Germania, Japonia, Mexic, Rusia şi Spania vor avea echipamente noi la Cupa Mondială FIFA 2014, confecţionate de firma Adidas.

Cele şapte echipamente de fotbal sunt cu peste 40% mai uşoare decât cele din 2012, compania reducând greutatea tricourilor, a gulerelor şi a manşetelor de la mâneci, precum şi a însemnelor federaţiilor şi chiar a celor trei dungi emblematice. Pantalonii sunt, de asemenea, creaţi din materiale uşoare.

”Aceste inovaţii le permit celor mai buni jucători de fotbal din lume să îşi atingă potenţialul maxim pe teren, asigurându-le, în acelaşi timp, mobilitatea, confortul şi durabilitatea de care au nevoie”, se arată într-un comunicat de presă al Adidas.

Citeşte şi: FOTO: Cum arată şi cine poartă noile ghete Adidas pentru Cupa Mondială de fotbal din Brazilia

Designul echipamentelor a fost inspirat de istoria ţărilor, astfel:

Pentru Argentina, designul noului echipament se inspiră din primul steag creat de Generalul Manuel Belgrano, unul dintre eroii Americii de Sud.

Pentru Columbia, echipamentul Columbiei reflectă spiritul liniştit al columbienilor, în timp ce elementele grafice sunt inspirate din pălăria tradiţională sombrero vueltiao.

Pentru Germania, designul noului echipament evidenţiază calitatea şi munca grea din spatele arhitecturii industriale.

Pentru Japonia, tema grafică este dedicată puterii echipei japoneze şi are ca inspiraţie o turbină cu 11 linii, reprezentând cei 11 jucători de pe teren, iar banda colorată de pe spatele tricoului se bazează pe scrisul japonez.

Pentru Mexic, designul echipamentului are simboluri ale luptelor corp la corp.

Pentru Rusia, echipamentul este inspirat din istoria puternică în explorarea spaţiului şi rezultatele din anii 1960 ale cosmonauţilor  ruşi, în special ale celor care sunt expuşi în Muzeul Cosmonauticii din Moscova

Pentru Spania, compania a ales ca tricoul să fie de culoare roşie, cu inserţii aurii.

Daţi click pe galeria foto de mai sus pentru a vede noile echipamente!

 

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă