13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodZiua Naţională la PDL Bucureşti - drapel nou, şampanie şi discuţi despre...

Ziua Naţională la PDL Bucureşti – drapel nou, şampanie şi discuţi despre turism

Preşedinta PDL Bucureşti, Elena Udrea, a arborat drapelul României la sediul organizaţiei şi a invitat colegi de partid şi jurnalişti pentru a serba împreună Ziua Naţională cu şampanie, pateuri şi discuţii din care nu au lipsit teme precum concediul maternal sau viitorul turismului românesc, informează Mediafax.

“Am vrut să dăm un semnal de Ziua Naţională pentru importanţa care ar trebui să se acorde însemnelor naţionale. La mulţi ani tuturor”, le-a spus ziariştilor Elena Udrea.

Drapelul a fost o comandă specială, realizat în două zile şi arborat pe un catarg de 11 metri.

Alături de Udrea au venit de 1 Decembrie la sediul PDL Bucureşti pentru a ciocni un parhar de şampanie parlamentari ai partidului printre care Cristian Boureanu, Brânduşa Novac, Romeo Raicu, Costică Canacheu, primarul sectorului 6 Cristian Poteraş şi, mai târziu faţă de începerea evenimentului, preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Musafirii au fost trataţi cu şampanie, pateuri, sandvişuri şi sucuri, în timp ce gazda, Elena Udrea, îmbrăcată într-o rochie neagră scurtă, a vorbit despre planurile ei de viitor în domeniul turismului.

Cristian Boureanu a încercat să convingă audienţa de necesitatea măsurii de reducere a concediului maternal, prezentând în acest sens, destul de convingător, calcule aritmetice.

Într-o sală devenită aproape neîncăpătoare, Elena Udrea a spus că a avut o discuţie cu reprezentanţii Tarom pentru “a brandui avioanele”, menţionând că brand-ul României ar trebui pus şi pe aeroport.

“Ne-am apucat să investim în turism în mod organizat din 2009”, a adăugat Udrea.

Întrebată dacă s-a gândit să fie parte a brand-ului turistic, Elena Udrea a replicat amuzată: “Nu cred că prezenţa mea în promovarea României este o soluţie. Doamne fereşte, asta ar mai lipsi!”.

Ea a vorbit despre promovarea tursmului prin filmul românesc. Udrea a precizat că a discutat cu Stere Gulea pe această temă.

“Gândim şi o posibilitate de a ne promova prin filmul românesc. Mă gândeam, cinematografia românească este de mare succes în momentul acesta, avem cu ce ne lăuda. Ce înseamnă ca într-un astfel de film premiat, sau foarte vizionat, să se filmeze şi secvenţe cu Transfăgărăşanul, spre exemplu, sau să se întâmple unele evenimente în timpul sărbătorilor de iarnă din Bucovina sau în Deltă. Totul făcut de un regizor, să nu fie strident”, a explicat Elena Udrea care a vorbit şi despre faptul că ar putea fi gândit un parteneriat privind co-finanţarea unor astfel de filme.

După aceste discuţii, după o oră şi jumătate, sediul s-a golit, ziariştii plecând, iar democrat-liberalii rămânând să sărbătorească în continuare Ziua Naţională, eventual printr-o şedinţă.

Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

SUA va prelungi un program de supraveghere electronică și telefonică în străinătate

Senatul SUA a aprobat sâmbătă prelungirea unui program de supraveghere electronică şi telefonică în străinătate, utilizat pe scară largă de serviciile de informaţii americane,...
Ultima oră
Pe aceeași temă