3.8 C
București
duminică, 26 ianuarie 2025
AcasăLifestyleFoodSpania: De ce este Madridul paradisul gastronomiei

Spania: De ce este Madridul paradisul gastronomiei

Capitala istorică a Spaniei are de toate. Un puzzle de cartiere interconectate, fiecare cu propria sa identitate, de la cartierul LGBTQ+ din Chueca la aristocratul Chamberi, Madrid este un oraș plin de viață 24 de ore din 24, scrie Euronews.

Scena alimentară a orașului este înfloritoare, iar în afara centrului, parcurilor și spațiilor verzi mai puțin cunoscute, mâncarea primește în sfârșit recunoașterea pe care o merită. Anterior o destinație pentru turiștii „de weekend prelungit”, Madrid dorește să se prezinte ca mai mult decât un oraș de tip mini-break.

„Oamenii care vin la Madrid petrec în mod normal, conform cifrelor actuale pe care le avem, două nopți și jumătate”, spune Héctor Coronel, director general de turism al Consiliului Madrid.

„Dar, ne dorim ca oamenii să rămână mai mult timp, desigur. Fă-ți timp, nu trebuie să te grăbești, nu trebuie să alergi peste tot, pentru că Madridul merită mult mai mult, chiar și patru sau cinci zile.”

Cum să mănânci ca un madrilen adevărat

Scena gastronomică din Madrid a explodat în ultimii ani, cu piețe, baruri și restaurante care au apărut în oraș. Cu toate acestea, aceste capacități gastronomice nu au apărut peste noapte, iar cultura sa alimentară are o istorie bogată de sute de ani, după cum explică Coronel.

„Totul se întâmplă în jurul mesei. Cea mai bună experiență este atunci când stai cu oamenii tăi la tapas. Desigur, avem restaurante cu stele Michelin, dar avem și cel mai vechi restaurant din lume, Restaurante Botín, iar acum Madrid este în plină expansiune. Această explozie culinară a făcut să apară noi piețe stradale, restaurante și concepte culinare în tot orașul, chiar și în timpul pandemiei. Acum, dacă mergi la orice restaurant obișnuit, este greu să găsești mese libere în weekend. Dar, asta nu pentru că avem bucătari mari, ci pentru că oamenilor le place să se distreze, este în centrul culturii noastre,” explică Coronel.

Noua galerie de lux, Galería Canalejas Food Hall, găzduiește 13 restaurante, inclusiv mâncăruri italiene, japoneze și fusion, toate într-un cadru incredibil și plin de farmec.

Dacă bugetul dvs. nu este foarte mare, puteți merge la Piața Yatai pentru mâncare stradală asiatică delicioasă. În weekend, veți găsi oameni care stau la coadă pentru a degusta ceea ce au de oferit.

Spania ar putea fi încă sinonimă cu consumul de carne, dar există o mulțime de opțiuni și pentru vegani în aceste zile. Vizitați Mad Mad Vegan în Pelayo pentru mâncare rapidă pe bază de plante. Sau mergeți la Bunny’s Deli pentru ceva cu totul mai rafinat.

Explorați partea artistică a Madridului

Madridul are una dintre cele mai consacrate colecții de artă din Europa, cu galerii renumite la nivel mondial și piețe mai puțin cunoscute. Crema culturii este Prado, muzeul național de artă al Spaniei, care conține lucrări ale lui Goya, Rubens, Titian și El Greco.

Pentru ceva mai contemporan, Reina Sofia găzduiește unii dintre marii artei ai secolului XX, inclusiv lucrări Dalí și Picasso. În timp ce majoritatea oamenilor vin să vadă Guernica, pictura devastatoare a lui Picasso din Războiul Civil, puteți vedea și lucrări de artă din Războiul Civil create de artiști de sex feminin expuse aici.

Dacă doriți să experimentați vârful scenei artistice, mai există un loc în care ar trebui să mergeți, potrivit lui Coronel.

„Salesas este o parte din Madrid, care are galerii private, foarte cunoscute în Germania, în Franța, în țările nordice, unde în mod normal oamenii vin la Madrid o dată sau de două ori pe an pentru a vedea și cumpăra artă. Este foarte neobișnuit, nu mulți oameni din Madrid știu despre această parte a orașului.”

Care sunt restricțiile de călătorie pentru Madrid?

Turiștii din UE și Marea Britanie trebuie să demonstreze că sunt complet vaccinați pentru a intra în Spania. Pasagerii vor avea nevoie de un certificat de vaccinare COVID-19 și vor trebui, de asemenea, să completeze un formular de sănătate de călătorie înainte de a intra în țară.

În prezent, este obligatorie purtarea măștii în toate spațiile interioare și, de asemenea, în toate spațiile publice exterioare. Măștile FPP2 pot fi necesare pentru a intra în unele locații.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Arhiepiscopia Bucureștilor a acordat sprijin filantropic în valoare de aproximativ 17,5 milioane lei în 2024

Sprijinul filantropic acordat de Arhiepiscopia Bucureștilor a fost anul trecut în cuantum de aproximativ 17,5 milioane lei, conform raportului prezentat sâmbătă de Părintele Patriarh...

Elon Musk și-a declarat susținerea față de partidul de extrema dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD)

Miliardarul american Elon Musk și-a exprimat sâmbătă, prin videoconferință, sprijinul față de partidul de extrema dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) în cursul unui miting...
Ultima oră
Pe aceeași temă