22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăLifestyleFoodSabina Fati. În jurul Mării Negre: Nikolaev și Herson: Orașele mireselor: de...

Sabina Fati. În jurul Mării Negre: Nikolaev și Herson: Orașele mireselor: de ce vin americanii după fete până la Marea Neagră? (14)

Primul răspuns ar fi pentru că sunt frumoase și disponibile. Apoi există deja niște agenții cu tradiție, care oferă ceea ce vrea clientul: fete de măritat, tinere, frumoase, educate sau fete pentru o vacanță, având aceleași calități sau chiar mai multe. Odesa e de mult un punct de atracție, dar mai faimoase pentru acest scop au devenit Nikolaev și Herson, aflate la 100 de km unul de celălalt, primul pe Bugul de Sud, al doilea pe Nipru, înainte de vărsarea celor două fluvii în Marea Neagră. Ambele mai ieftine și cu climă mai blândă decât Odesa.

Totuși în ultimii doi ani, adică după anexarea Crimeei, în Herson turiștii în căutare de mirese s-au cam rărit. „Orașul e foarte aproape de Crimeea, nici 100 de kilometri, iar cei din afară nu înțeleg că aici nu e niciun fel de război și preferă să nu mai vină”, povestește Vera, aduăgând că „s-a mai dus și vorba că unele fete i-au păcălit pe câțiva străini, le-au cerut bani în avans să meargă la ei, dar au păstrat banii și au rămas acasă”.

Orașul a avut o perioadă de împrospătare, de când cu americanii și francezii care veneau să-și caute neveste aici: „mulți închiriau apartamente, stateau aici câte o lună-două, cheltuiau bani, plecau, se întorceau, mâncau, beau… toate aceste vizite au fost bune pentru noi”, crede Vera, doctoriță pediatră, care și ea a încercat să-și găsească un soț occidental, dar pe urmă când l-a găsit și aproape s-a decis, i-a fost teamă să plece într-o țară străină cu cineva pe care nu l-a cunoscut cu adevărat. Acum îi pare într-un fel rău, când se uită la alte femei, care o duc mult mai bine în Statele Unite și mai vin pe-aici odată pe an, de Paști, îmbrăcate frumos, relaxate și fără să aibă „permanenta noastră grijă pentru ziua de mâine”.

Citește continuarea textului pe blogul Sabinei Fati, de pe Europa Liberă

Mykolaiv=Nikolaev: orașul unde Barbie și-a cumpărat țigări pe banii mei (12)

Nikolaev: între Bug și Marea Neagră „te simți mai aproape de Rusia decât de Europa” (13)

 

Sabina Fati
Sabina Fatihttp://sabina-fati
Sabina Fati, redactor-sef adjunct
Cele mai citite

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă