13.5 C
Bucureศ™ti
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasฤƒLifestyleFoodRomรขnii care traficau drogurile columbienilor sunt foลŸti ลŸoferi de TIR

Romรขnii care traficau drogurile columbienilor sunt foลŸti ลŸoferi de TIR

Trei ลŸoferi de TIR din România au ajuns ลŸefi de reลฃele de trafic internaลฃional de droguri. Ultimul capturat este Constantin Nadolu, care, împreunฤƒ cu Cฤƒtฤƒlin Iosef, nepotul iluzionistului Iosefini, intenลฃiona sฤƒ treacฤƒ prin România peste douฤƒ tone de cocainฤƒ.

Arestarea, sฤƒptฤƒmâna trecutฤƒ, a traficantului de cocainฤƒ Constantin Nadolo dezvฤƒluie un tipar al românilor care au avansat în ierarhia reลฃelelor internaลฃionale. FoลŸtii ลŸoferi de TIR sunt cei mai eficienลฃi ลŸi greu de depistat ลŸefi de reลฃele de trafic internaลฃional de droguri. Ei au exerciลฃiul comerลฃului la negru cu blugi, cafea ลŸi gumฤƒ de mestecat, spun ofiลฃerii antidrog. Dupฤƒ 1990, unii ลŸoferi de TIR s-au specializat în contrabanda cu cafea ลŸi ลฃigฤƒri, iar apoi au trecut la trafic de droguri, ajungând, în scurt timp, capi de reลฃele internaลฃionale. Între cei mai cunoscuลฃi ลŸefi de reลฃele din România, care au fost capturaลฃi în ultimii ani, sunt Emil Crivac, George Laurenลฃiu Dinu ลŸi Constantin Nadolu.

Emil Crivac, specializat în trafic de heroinฤƒ pe ruta Turcia-Italia-Olanda, a fost arestat în 2004, când poliลฃiลŸtii antidrog au descoperit 112 kilograme de heroinฤƒ într-o rulotฤƒ care-i aparลฃinea. George Laurenลฃiu Dinu, zis Gore, specializat în trafic de heroinฤƒ pe ruta Turcia-Germania-Franลฃa, a fost arestat în 2009 în dosarul furtului de arme de la o unitate militarฤƒ din Ciorogârla. Gore lucra cu membrii PKK, cu care ลฃinea legฤƒtura telefonic (cunoลŸtea limba turcฤƒ), dupฤƒ cum rezultฤƒ din interceptฤƒrile fฤƒcute de SRI. Ultimul, arestat de curând, este Constantin Nadolu, care urma sฤƒ transporte din Ecuador în România peste douฤƒ tone de cocainฤƒ. În acest ultim caz, arestฤƒrile au început în Ecuador în 2007, când s-a capturat un container cu 360 kilograme de cocainฤƒ. Containerul aparลฃinea unei firme din România, fusese închiriat ลŸi trimis în Ecuador de Nadolu pentru a importa peลŸte congelat.

Beneficiarul cocainei din Spania a scฤƒpat deocamdatฤƒ

În 2007, un poliลฃist antidrog din România a aflat cฤƒ Nadolu a comandat peste douฤƒ tone de cocainฤƒ ลŸi a plฤƒtit primul transport. În baza protocoalelor de cooperare internaลฃionalฤƒ, informaลฃia a fost transmisฤƒ mai departe pentru ca transportul sฤƒ fie supravegheat prin agenลฃi infiltraลฃi. Însฤƒ autoritฤƒลฃile ecuadoriene au decis sฤƒ captureze containerul la sursฤƒ, sฤƒ-i aresteze pe capii reลฃelei, astfel cฤƒ atunci în România nu au ajuns probele directe care sฤƒ ateste implicarea lui Nadolu. Probele au venit prin comisie rogatorie abia la începutul acestui an, când fostul ลŸofer a fost arestat alฤƒturi translatorul ลŸi colaboratorul sฤƒu, Cฤƒtฤƒlin Iosef. „Beneficiarul final” al cocainei, respectiv omul din Spania care trebuia sฤƒ plaseze drogurile pe piaลฃฤƒ, nu a fost arestat deocamdatฤƒ.

A fentat arestarea de fiecare datฤƒ

Fostul ลŸofer de TIR Constantin Nadolu ar avea o bogatฤƒ activitate infracลฃionalฤƒ, dar ar fi scฤƒpat de fiecare datฤƒ datoritฤƒ abilitฤƒลฃii de a se folosi de alลฃii. „Nadolu era expert în disimularea mฤƒrfurilor de contrabandฤƒ. Noi l-am bฤƒnuit cฤƒ ar fi transportat heroinฤƒ din Turcia, dar nu a fost niciodatฤƒ prins. Dupฤƒ anul 2000 deja era bogat ลŸi nu mai era executant, ci organizator de transporturi”, spun sursele noastre. Acum, Nadolu a fost inculpat în special în baza probelor aduse din Ecuador.

Viaลฃฤƒ de nabab pentru fostul ลŸofer

Nadolu ar fi ajuns sฤƒ-i cunoascฤƒ pe membrii reลฃelelor de traficanลฃi din Ecuador ลŸi Columbia prin Cฤƒtฤƒlin Iosef, care ar fi avut în principal rolul de translator. „Iosef a trฤƒit în Mexic ลŸi Nicaragua pe vremea când fฤƒcea parte din trupa de circ; vorbeลŸte bine spaniolฤƒ, este un tip foarte deลŸtept, educat. El ลฃinea legฤƒtura telefonicฤƒ cu Manuel Porto Sanchez din Ecuador”, spun sursele noastre. Se presupune cฤƒ Nadolu ลŸi Iosef s-au cunoscut în showroom-uri, ambii fiind pasionaลฃi de maลŸini. În timp ce Nadolu deลฃine imobile ลŸi maลŸini de lux, Iosef pare a fi sฤƒrac, neavând proprietฤƒลฃi. Nadolu are o viaลฃฤƒ mondenฤƒ intensฤƒ, concediile ลŸi le face în Thailanda, Dubai, Turcia, în hoteluri de lux, nu lipseลŸte de la raliurile de Formula 1 ลŸi merge des la vânฤƒtoare alฤƒturi de VIP – uri.

Cele mai citite

Rodica Nassar รฎl apฤƒrฤƒ pe Ciolacu dupฤƒ gafa lui Ciucฤƒ

โ€žRฤƒspuns corect. Nota 10โ€, este reacศ›ia deputatului PSD Rodica Nassar dupฤƒ ce Nicolae Ciucฤƒ, รฎntrebat ce calitฤƒศ›i are Marcel Ciolacu, pe care el nu...

Rodica Nassar รฎl apฤƒrฤƒ pe Ciolacu dupฤƒ gafa lui Ciucฤƒ

โ€žRฤƒspuns corect. Nota 10โ€, este reacศ›ia deputatului PSD Rodica Nassar dupฤƒ ce Nicolae Ciucฤƒ, รฎntrebat ce calitฤƒศ›i are Marcel Ciolacu, pe care el nu...

Israelul a lovit din nou fieful Hezbollah din sudul Beirutului

Agenลฃia naลฃionalฤƒ de presฤƒ a Libanului (ANI) a raportat marลฃi searฤƒ o serie de lovituri care au provocat "distrugeri masive" รฎn suburbiile de sud...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ