Sezonul rece este momentul ideal pentru deserturi aromate, preparate în casă. Nu este deloc greu să prepari prăjituri acasă, mai ales dacă alegi reţete uşoare, cu ingrediente puţine, care sunt gata în 30-40 de minute.
Descoperă mai jos câteva reţete de prăjituri de toamnă delicioase, pe care să le prepari rapid:
Prăjitură cu mere
Prăjitura cu mere se număra printre cele mai populare deşerturi de toamnă şi iarna, iar vestea bună este că există zeci, chiar sute de reţete din care poţi alege. Dacă îţi doreştio variantă de prăjitură cu mere uşor de preparat, pentru care nu trebuie să petreci ore în şir în bucătărie, ai venit exact unde trebuia.
Pentru o prăjitură cu mere potrivită unei tăvi cu diametrul de 22-26 de cm ai nevoie de următoarele ingrediente:
1 pachet de aluat foietaj dublu
150 de grame zahăr
o linguriţă de scorţişoară
700 de grame mere feliate
1 linguriţă de unt
Începe prin a încinge cuptorul la 220 de grade Celsius. Mai apoi, aşează un aluat foietaj în tava rotundă. Acesta trebuie umplut cu merele amestecate cu zahăr şi scorţişoară. Aşează merele în straturi, dacă îţi doreşti un aspect estetic plăcut. La final, adăugă peste ultimul strat de mere bucăţele mici de unt şi acoperă cu cel de-al doilea aluat de foietaj.
Prăjitura va sta la cuptor, la 220 de grade Celsius, pentru 10 minute. Ulterior, scade temperatura la 175 de grade Celsius şi mai lasă pajitura la copt pentru 30-40 de minute.
Această prăjitură se poate servi caldă său rece, iar dacă îţi doreşti un extra strop de dulce, adăugă o cupă de îngheţată de vanilie.
Dacă îţi doreşti să încerci reţete similare, încearcă tarta cu prune, brioşele cu prune sau chiar pandişpanul cu mere.
Cheesecake cu dovleac
Cheesecake-ul preparat la rece este o adevărată delicatesă, unde mai pui că nu ai nevoie de cuptor sau aragaz pentru a pregăti un astfel de desert. Dacă îţi doreşti să adaptezi reţeta de cheesecake pentru sezonul rece, trebuie să încerci combinaţia de cremă de brânză şi piure de dovleac. Această reţetă se prepară foarte uşor, însă va trebui să iei în considerare că aceasta se aşează la rece pentru câteva ore bune înainte de servire.
Descoperă ingredientele necesare pentru o tavă cu diametrul 22-26 cm de cheesecake cu dovleac:
400 de grame biscuiţi digestivi
80 de grame unt
400 de game cremă de brânză
150 de grame zahăr
400 mililitri de smântână pentru frişcă
150 de grame piure de dovleac
o linguriţă de scorţişoară
o linguriţă esenţa de vanilie
Cel mai uşor este să începi cu prepararea blatului. Zdrobeşte biscuiţii manual sau cu ajutorul unui robot de bucătărie şi amestecă-i cu untul, direct în tavă. Aşează compoziţia obţinută în tavă, astfel încât să ia forma unui blat. Cât timp prepari crema pentru cheesecake, dă blatul la rece.
Într-un bol amestecă bine zahărul, crema de brânză, piureul de dovleac, scorţişoara şi esenţa de vanilie. Separat, bate smântâna pentru frişcă până când obţii o consistenţă cremoasă, dar fermă. La final, amesteca cele două creme bine, cu ajutorul mixerului, la viteză mică. Tot ce trebuie să faci este să torni crema obţinută peste blat şi să laşi la frgider pentru cel puţin 6 ore.
Această reţetă de cheesecake se poate servi cu îngheţată, dulceaţă sau chiar cu fructe proaspete. De asemenea, poţi decora prăjitura cu biscuiţi zdrobiţi, dacă îţi doreşti un gust extra crunchy.
Clătite din ovăz cu dulceaţă
Clătitele din ovăz se prepară rapid şi sunt o alternativă bună la varianta tradiţională. Ovăzul este bogat în carbohidraţi de calitate şi fibre, aşa că îl poţi consuma chiar şi zilnic, fie că gustare, fie la micul dejun. Iată de ce ai nevoie pentru o porţie de clătite din ovăz cu dulceaţă:
100 de grame fulgi de ovăz
o jumătate de banană
100 de mililitri de lapte sau lapte vegetal
o linguriţă de miere
un vârf de scorţişoară măcinată
o jumătate de linguriţă de unt de arahide
o linguriţă de ulei pentru prăjit
o lingură de dulceaţă sau gem după preferinţe
Este necesar să macini bine fulgii de ovăz înainte de a prepara reţeta, mai ales dacă îţi doreşti un gust fin. După ce ai măcinat fulgii, adăugă în blender banana, mierea, laptele, untul de arahide şi scorţişoara şi blenduieste până obţii o textură cremoasă. Dacă vrei să îngroşi compoziţia, mai adaugă ovăz. În cazul în care aceasta este prea groasă, mai adăugă lapte.
Toarnă compoziţia în tigaia încinsă cu ulei şi formează clătitele după bunul plac. Când observi că încep să se formeze bule de aer la suprafaţa clătitei, este timpul s-o întorci.
Aceste clătite se pot servi cu dulceaţă de orice fel, după gust.
Inspiră-te din reţetele de mai sus pentru a pregăti cele mai gustoase prăjituri de toamnă, cu ingrediente de sezon, precum merele, dovleacul sau dulceaţa.