O tânără din India, care are deficiențe de auz și vorbire, s-a întors, luni, în țară, după ce s-a rătăcit în Pakistan, în urmă cu 11 ani. Întoarcerea ei acasă este văzută ca un exemplu rar de cooperare umanitară între India și Pakistan, scrie BBC News.
Tânăra și membri ai fundației Edhi, care au găzduit-o într-un centru din Karachi și au numit-o Geeta, au fost primiți în Delhi de oficiali din ambasada Pakistanului și Ministrul de Afaceri Externe indian.
În cea mai mare parte a timpului pe care l-a petrecut în Pakistan, tânăra a trăit într-un centru de îngrijire din Karachi, potrivit BBC. De altfel, angajații instituției i-au spus ”Geeta”.
Deși mulți oameni au bănuit că Geeta este indiancă, autoritățile din Delhi au acceptat-o ca cetățean abia în luna august, când au început să îi caute familia.
Tânăra și-ar fi identificat familia în Bihar, deși cel puțin alte două cupluri susțin că Geeta este fiica lor. Astfel, ea și cei care susțin că este fiica lor, dar și familia din Bihar, vor face un test ADN. În cazul în care rezultatele testului nu confirmă apartenența tinerei la una dintre acele familii, ea va fi găzduită la un centru, până când îi va fi găsită familia.
Situația tinerei Geeta a fost făcută publică după premiera unui film bollywoodian, "Bajrangi Bhaijaan/ Puterea credinţei", care prezintă povestea unei fete pakistaneze care nu poate vorbi și este captivă în India.