19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăLifestyleFoodFunctionarii primariei au vandut o casa retrocedata

Functionarii primariei au vandut o casa retrocedata

Un fost proprietar care de-abia reusise sa intre in posesia a jumatate din imobilul revendicat in centrul Galatiului s-a trezit din nou pe drumuri pentru ca, imediat dupa ce omul a intocmit cartea funciara, functionarii din Primaria Galati i-au vandut o parte din casa.

Jumatate din cladire, disparuta in tranzitie

Solomon Avramescu este cetatean roman cu domiciliul la Tel Aviv si este proprietarul imobilului situat in centrul Galatiului, pe strada N. Balcescu nr. 38-40. Imobilul cu etaj, compus din patru apartamente de peste 400 metri patrati, cumparat in 1924 de tatal sau, a fost nationalizat prin Decretul 92/1950. Dupa '90, Avramescu a revendicat imobilul si a avut castig de cauza in baza Legii 10/2001. Primarul Galatiului, Dumitru Nicolae, i-a transmis dispozitia prin care ii era restituita in natura doar o jumatate din imobil, pentru ca doua dintre cele patru apartamente fusesera vandute chiriasilor. Pentru cele doua apartamente „disparute in tranzitie” urmeaza sa primeasca despagubiri banesti.
Dupa ce a primit dispozitia, Avramescu si-a intrat in drepturi: „Pentru imobilul restituit, am achitat impozitul pe anii 2004, 2005 si 2006. Anul acesta am procedat la intocmirea cartii funciare”. Intre timp, proprietarul a scos casa la vanzare. Pentru ca nu putea face naveta intre Tel Aviv si Galati, a intocmit o procura pe numele Vioricai Dragos. Dar pe 29 septembrie, cand a venit cu un cumparator, femeia s-a confruntat cu o situatie cel putin ciudata: unul dintre apartamente era locuit de Eugen Midoi, care sustinea ca este proprietar cu acte in regula. Clientul a plecat in mare viteza, iar Avramescu a ramas sa se descurce cu autoritatile.

Abuz cu eticheta de „confuzie”

Eugen Midoi, care locuieste in apartamentul de la parter, detine contractul de vanzare-cumparare nr. 26814/24.08.2006. Contractul este pentru apartamentul respectiv doar ca structura si date, la adresa aparand numarul 36, nu nr. 38-40. Tot pe Balcescu 36, familia Midoi a avut contractul de inchiriere a unui apartament de la primarie nr. 842/15.12.1998, innoit la 14.03.2005.
Dupa doua zile, Midoi a depus cererea de cumparare a apartamentului, care i-a fost aprobata. A cumparat ce i-au dat functionarii din primarie, apartamentul din Balcescu 38-40, cu eticheta de Balcescu 36.

Legea, aplicata pe sfert

Primarul Dumitru Nicolae este stanjenit cand trebuie sa spuna ce crede despre acest caz. Evident, apara onoarea functionarilor sai si promite masuri: „Se deschide actiune in instanta sau s-a deschis – nu stiu precis datele – pentru rezilierea contractului. Bineinteles ca i se da omului casa. Nenorocirea care este, vezi, Balcescu 38-40, dar acolo era numarul 36”. In ceea ce priveste tarasenia comisa de functionarii sai, primarul lasa, totusi, si sansa unei mici urecheli: „Vom judeca daca a fost intentionat sau nu”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă