37 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăLifestyleFoodExclusiv RL Print: Un spital pentru vărul lui Coldea

Exclusiv RL Print: Un spital pentru vărul lui Coldea

”România liberă” îți oferă miercuri 24 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Vărul fostului director adjunct Florian Coldea, afaceri cu mituitorul lui Brădișteanu

Peste 55 de milioane de euro, bani publici, au plecat spre o constelație foarte suspectă de protejați ai serviciilor secrete. În combinație au intrat vărul generalului SRI Florian Coldea, Tudor George Coldea, dar și mituitorul medicului Șerban Brădișteanu, fiul unui general de Armată și apropiații unor ofițeri SRI din Timiș.

Miza a fost construirea spitalului orășenesc cu 295 de paturi din Mioveni, Argeș. Contractul a fost atribuit firmei Medicare Technics SA. Oferta acesteia, pentru realizarea spitalului „la cheie”, era de 244 milioane lei, adică în jur de 55 milioane euro.

Medicare Technics SA are o vastă experiență în lucrul cu statul: a încheiat contracte cu instituții publice de 85 de milioane euro.

Iohannis și Dragnea pornesc războiul referendumurilor

Președintele Klaus Iohannis vrea să mențină tema legislației penale pe agenda publică și a convocat un referendum pe lupta anticorupție. În replică, președintele PSD, Liviu Dragnea a amenințat că-l va lăsa pe șeful statului fără imunitate. Deocamdată, referendumul din 2009, privind Parlamentul unicameral, rămâne literă moartă.

Ministrul Educației, fraude Phare și diplome dispărute

Pavel Năstase a ocupat funcția de director general al Institutului Național al Administrației în timpul Guvernului Năstase şi a fost anchetat penal în 2006, fiind suspectat de deturnare de fonduri PHARE din programe de preaderare la UE și de dispariția unor diplome și certificate de absolvire de la acest institut. România Liberă a dezvăluit fraudele de la INA încă din 2007 și a încercat să urmărească traseul dosarului penal.

Raed Arafat ar urma să plece din Guvern

La nici o lună de la instalare, Sorin Grindeanu plănuieşte o serie de schimbări radicale în structura ministerelor.  Surse politice susţin că se pregăteşte debarcarea fondatorul SMURD, Raed Arafat,  care nu se află în graţiile lui Liviu Dragnea.

 

Ce mai puteţi citi în ziar

Noul șef al CIA, adversarul Rusiei

Michael Pompeo (53 de ani) este noul șef al spionilor americani. Deși propus de președintele Donald Trump, el a fost susținut și de unii senatori democrați. Mike Pompeo a etichetat drept „inacceptabilă” anexarea Crimeei de către Rusia.

Condițiile grațierii din alte țări

Grațierea se acordă în multe state, dar numai pentru infracțiuni minore și pentru acele persoane care dovedesc că și-au plătit toate datoriile față de societate și dau dovezi de îndreptare. În general, grațierea este individuală, iar aministia colectivă s-a acordat rar și, mai recent, pentru cazuri care vizează drepturile imigranților.

Nu ratați ediția de print. Miercuri, la chioşcuri şi prin abonament!

Cele mai citite

Codurile galben și portocaliu de caniculă, extinse

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizări Cod Galben şi Cod portocaliu de căldură extremă, valabile în toată ţara pe parcursul următoarelor două...

Justin Timberlake a fost arestat și pus sub acuzare pentru conducere sub influența alcoolului

Justin Timberlake a fost arestat pentru conducere sub influența alcoolului în Long Island, New York. Un reprezentant al Departamentului de Poliție Sag Harbor a declarat...

Coșuri de gunoi și europubele: colectează eficient si responsabil deșeurile rezultate din activitatea companiei tale!

Gestionarea gunoiului în cadrul companiei tale este o adevărată provocare? Știai că aceasta se poate realiza în mod cu adevărat eficient și responsabil? Dacă...
Ultima oră
Pe aceeași temă