23.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăLifestyleFoodExclusiv RL PRINT. Începe campionatul de fotbal pe bani publici

Exclusiv RL PRINT. Începe campionatul de fotbal pe bani publici

„România liberă” îți oferă miercuri 24 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Începe campionatul de fotbal pe bani publici

Guvernul condus de Sorin Grindeanu, audiat în dosarul finanţării ilegale a clubului Poli Timişoara, a modificat o lege pentru a le da primarilor mână liberă să cheltuiască 5% din buget pentru echipele pe care le patronează.

Modificări aduse prin ordonanţă de urgenţă la “Legea educației fizice și sportului” permit primarilor să direcționeze, de la bugetul local, sume importante de bani către echipe de fotbal care nu au adus beneficii comunităților. Edilii nu sunt obligați să consulte cetățenii.

România liberă a arătat că finanțarea echipelor de fotbal din bani publici nu are motivație economică și nu aduce un plus de imagine pentru urbea care sprijină respectivele echipe. Este satisfăcut doar orgoliul primarului, căruia i se oferă posibilitatea de a câștiga capital electoral.

Prin noua lege, edilii pot continua, în mod legal, tradiția de a finanța cu milioane de euro echipele mediocre ale urbei.


Comisia Europeană a salvat siderurgia europeană în fața dumpingului din China

ArcelorMittal Galați și celelalte companii siderurgice din Europa au depășit cu bine situația dramatică cu care s-au confruntat în a doua jumătate a anului 2015  și în primul trimestru din 2016, când dumpingul practicat de combinatele din China le determinau să scoată laminatele pe piață la prețuri sub costurile de producție. Criza nu a fost o criză de cerere, ci mai degrabă una a prețurilor, care s-au prăbușit din cauza importurilor masive chinezeşti.


Judecătorul Dorel decide dacă judecătorul Dorel a greșit sau nu

Conflict de interese incredibil la Curtea de Apel București: judecătorul George Dorel Matei trebuie să decidă dacă revocă sau nu un mandat de arestare pe care tot el a hotărât să-l aprobe. Practic, magistratul trebuie să-și judece o decizie proprie. Ce e drept, acesta a cerut să se abțină în dosar şi a solicitat să se ocupe un alt magistrat de caz. În mod cu totul și cu totul surprinzător, însă, colegii lui Matei au respins solicitarea.


PSD şi ALDE ar lua în calcul disponibilizări de personal

Liderii de sindicate vehiculează varianta concedierii a 90.000 – 100.000 de funcţionari din administraţia locală, ca urmare a intrării în vigoare a Legii salarizării unitare. În consecinţă, sindicatele s-ar pregăti de proteste. „Una e o restructurare a sectorului bugetar, alta e ca din administraţia locală să se scoată circa 100.000 de bugetari”, a declarat Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa.


Ce mai puteți citi în ziar

Eugen Bejinariu, salvat de DNA

Deputatul PSD Eugen Bejinariu nu poate fi urmărit penal, ca urmare a votului dat de colegii din coaliție. El este acuzat că a încălcat dispozițiilor privind achizițiile publice, provocând un prejudiciu de peste 66 milioane de dolari. În campanie, secretarul general al PSD, Marian Neacșu, i-a cerut lui Bejinariu  demisia din Parlament, anunțând că, în caz contrar, acesta va fi exclus din PSD. Fermitatea verbală s-a epuizat după alegeri.


Înfrângeri pe linie Roland Garros

Patru reprezentante ale sportului alb din România au fost eliminate pe zgura de la Paris. După trei remarcabile victorii în calificări, Ana Bogdan nu a avut un debut fericit pe tabloul principal, pierzând în faţa tunisiencei Ons Jabeur. Vestea bună a venit de la Sorana Cîrstea care, ieri, s-a calificat în turul secund, după ce s-a impus în faţa chinezoaicei Shui Peng.


Nu ratați ediția print de miercuri. Doar la chioșcuri și prin abonament. Nou: poți citi România liberă și on line, în format pdf. (aici

Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...

Rusia – Ucraina, ziua 843: Putin declară câți militari ruși luptă în Ucraina

Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunţat că aproximativ 700.000 de militari ruşi participă în prezent la ofensiva din Ucraina. 'Avem aproape 700.000 bărbaţi în...

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă