21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodDezvăluiri uluitoare ale româncelor obligate să se prostitueze

Dezvăluiri uluitoare ale româncelor obligate să se prostitueze

Au plecat la muncă și au fost sechestrate și obligate să întrețină relații sexuale cu necunoscuți. Proxeneții au fost, în unele cazuri, chiar soții lor. Abandonate în pădure, bătute chiar și de oamenii legii, cinci femei din România și Republica Moldova au povestit, pentru publicația Featureshoot.com, experiența traumatizantă prin care au trecut.

Tunde, 24 ani, Cluj-Napoca, România

Tunde trăia alături de oameni ai străzii atunci când a fost pusă de iubitul ei să se prostitueze. Grupul din care provenea a fost urmărit de polițiști o lungă perioadă de timp.

”Eram un grup foarte mare. Locuiam acolo, în sălbăticie. Eram eu, sora mea, iubitul ei, iubitul meu și alții. Cel mai greu lucru a fost că trăiam în acel loc murdar, unde mereu era frig și praf. Nu puteai să îți păstrezi hainele curate” , își amintește Tunde.

Ea a fost forțată să se prostitueze într-o pădure din Republica Moldova. La marginea pădurii, lângă șosea, erau puse găleți cu apă, semn că acolo era o spălătorie auto. În realitate, însă, spălătoria era fațada rețelei de prostituție. Fetele erau puse să se ascundă în spatele copacilor și erau chemate de proxeneți.

Atunci când o mașină oprea, una din fete trebuia să fie escorta șoferului și să întrețină relații sexuale cu acesta.

Tunde a fost bătută și de polițiști, după ce a fost prinsă în urma unei razii. 

”Am stat aici din nevoia de a face bani … Aici, niciodată nu vei ști ce se întâmplă. Nu îți cunoști clinetul, te duci cu el doar pentru bani… a fost îngrozitor. Eram terorizată de îndată ce vedeam cum parchează o mașină. Uneori, veneau și te luau cu forța. A fost o experiență cumplită”, a mărturisit Tunde.

Proxenetul, tatăl copiilor ei, este acum în închisoare, acuzat de mai multe crime.

Astăzi, ea este fericită, este căsătorită cu bărbat care o iubește și o respectă. Doi dintre copiii ei au fost luați în plasament. Cea mai mare dorință a ei este să aibă o casă și o grădină plină cu flori, unde să stea alături de noua ei familie.

Ligia, 34 de ani, Cluj-Napoca, România

”Rămânând fără tată de la o vârstă fragedă, a trebuit să mă descurc singură din punct de vedere financiar. Am muncit la un magazin alimentar o perioadă, iar apoi m-am angajat într-un bar și de aici a început calvarul meu”, își amintește Ligia.

Ea a lucrat în bar peste un an, timp în care a fost forțată să se prostitueze. Șeful Ligiei a fost închis de mai multe ori, sub acuzația de trafic de persoane.

În urma experienței prin care a trecut, ea a stat internată mai multe luni într-un spital psihiatric.

”Trebuie să ai curajul să lupți pentru ceea ce îți dorești în viață. Trebuie să știi ce vrei să faci, dacă vrei să rămâi așa cum ești sau dacă îți dorești să te schimbi. Am fost bătută, drogată și violată, de la o vârstă foarte fragedă, dar am reușit să trec peste și să încep o viață nouă”, a declarat Ligia.

Cristina, 22 de ani, Timișoara, România

Cristina a trăit în Timișoara și a lucrat la un restaurant dintr-un mare complex comercial. Aceasta a fost racolată de proxeneți de la o vârstă foarte fragedă. Când Cristina avea doar 17 ani, a fost abordată de un cuplu care i-a propus să lucreze în Germania la un restaurant. 

Ajunsă acolo, a descoperit că era vorba despre prostituție. A fost vândută unui proxenet VIP pentru 1800 de euro și obligată să întrețină relații sexuale cu mai mulți bărbați. Tariful ei era de 150 de euro pe oră, dar banii câștigați ajungeau în buzunarul proxeneților. A reușit să fugă și să se întoarcă în România.

”Părinții m-au abandonat, nu vor să audă de mine, au trecut aproape șase ani și ma simt singură, supărată. Nu am cu cine să vorbesc, sunt mereu tristă, dar am încredere că Dumnezeu mă va ajuta să trec cu bine peste toate astea”, a mărturisit Cristina.

Zalushka, 34 de ani, Republica Moldova

Din cauza bătăilor și abuzurilor pe care le-a suportat în Ucraina, Zaluska este acum într-o stare foarte gravă. Ea se află într-un centru de recuperare pentru victimele traficului de persoane din Republica Moldova. Vorbește foarte greu, are o privire pierdută și îndurerată și nu se poate deplasa singură.

Zalushka a fost obligată să cerșească, pe străzile Ucrainei, de soțul ei, care o urmărea și o bătea de fiecare dată când nu îi asculta ordinele.

”Am furat un portofel plin cu bani doar pentru a fi arestată, ca să pot scăpa de soțul meu și de viața pe care o duceam lângă el”, a mărturist ea.

Andreea, 24 de ani, Chișinău, Republica Moldova

Cu doi ani în urmă, Andreea s-a hotărât să plece să lucreze în străinătate, deoarece soțul ei nu avea un loc de muncă și nu aveau posibilitatea să crească cei trei copii.

Ea a fost dusă să lucreze într-un magazin din Turcia alături de o prietenă. Odată ajunse acolo, cele două au fost încuiate într-un apartament și obligate să întrețină relații sexuale cu diferiți bărbați.

Au fost forțate să se prostitueze timp de două luni.

Cele două femei au fost eliberate în urma unei acțiuni a poliției, după ce vecinii au reclamat că se aud țipete într-un apartament.

După ce s-a întors în România, Andreea nu a avut curajul să vorbească despre ce i s-a întâmplat. Ea a vorbit doar cu sora ei despre calvarul prin care a trecut. La insistențele ei, s-a internat într-un centru de recuperare pentru victimele traficului de ființe, ca să nu intre într-o depresie.

Cele mai citite

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Germania susține aderarea completă a României la Spațiul Schengen

Ministrul federal de Interne al Germaniei, Nancy Faeser, a declarat că ţara sa sprijină aderarea completă a României la Spaţiul Schengen, adică şi cu...

Șoc în România. Un primar a fost găsit spânzurat!

O tragedie a lovit comunitatea din comuna Vințu de Jos! Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat într-o anexă a propriei sale locuințe....
Ultima oră
Pe aceeași temă