13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodControversă: sex shop-ul "binecuvântat" de Coran

Controversă: sex shop-ul “binecuvântat” de Coran

Website-ul olandez “El Asira” este primul magazin online dedicat vânzării de produse erotice “care respectă Coranul” şi care invită cuplurile musulmane să se bucure de sexualitatea lor conform legii islamice. Iniţativa care a fost lansată din nou, după ce pagina a fost blocată timp de câteva zile de numărul mare de vizitatori, a suscitat controverse aprige în Olanda, unde mediile au calificat-o drept “sex shop-ul islamic”.

Creatorul său, Abdelaziz Aouragh, un olandez de origine marocană, a deplâns modul în care mass-media naţionale au primit lansarea afacerii şi a negat categoric că ar fi vorba de un “sex shop halal” ori ca acesta să fie asociat cu pornografia. “Este o greşeală să fie comparat cu aceste concepte extravagante”, spune Aouragh, care a explicat că “El Asira” doreşte să încurajeze sănătatea şi bunăstarea sexuală a cuplurilor musulmane, cărora li se oferă produse biologice, care nu sunt “deloc noi”, avnd în vedere că sunt făcute cu ingrediente tradiţionale, dar într-o notă modernă, scrie El Mundo, citat de Agerpres.

Geluri, creme cu mirosuri sugestive, uleiuri de masaj şi capsule afrodisiace sunt câteva din produsele ce pot fi achiziţionate pe pagina web, care este împărţită într-o secţiune dedicată special femeilor şi alta pentru bărbaţi, deşi practic articolele nu variază prea mult. Magazinul on-line anunţă, de asemenea, că “în curând” va pune la dispoziţia o secţiune de lenjerie care, potrivit lui Aouragh, va fi creată de un designer “celebru”, al cărui nume nu l-a dezvăluit şi care va avea un caracter “unic” care o va diferenţia de lenjeria comercializată în mod obişnuit în magazine.

În schimb, jucăriile erotice “nu sunt permise”, potrivit proprietarului, care spune că “El Asira” nu va vinde niciodată vibratoare, sau alte produse de acest gen, care sunt contrare islamului, deşi pe viitor îşi propune să ofere un fel de “stimulatoare senzuale” al căror scop sunt, spune el, masajele. Aouragh şi-a exprimat dorinţa de promova şi o mai bună cunoaştere a sexualităţii “în cadrul limitelor marcate de islam”, ceea ce presupune exclusiv relaţii în cadrul unei perechi, o delimitare regăsită, potrivit lui, în Coran, sau în caz de îndoială la clericii “ulema” care îl consiliază din Arabia Saudită.

“El Asira”, oferă de asemenea posibilitatea ca utilizatorii să trimită întrebări şi să primească sfaturi. Web-ul a primit deja “foarte multe”, majoritatea în legătură cu caracteristicile produselor.

Cele mai citite

SUA va prelungi un program de supraveghere electronică și telefonică în străinătate

Senatul SUA a aprobat sâmbătă prelungirea unui program de supraveghere electronică şi telefonică în străinătate, utilizat pe scară largă de serviciile de informaţii americane,...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...
Ultima oră
Pe aceeași temă