19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăLifestyleFoodCladirile Vamii, transformate in centre de afaceri

Cladirile Vamii, transformate in centre de afaceri

Birourile vamale situate la frontiera cu Ungaria, in judetul Arad, respectiv Varsand, Curtici, Nadlac, Turnu vor fi inchise incepand cu data 1 ianuarie 2007, ca urmare a adaptarii la normele si practicile comunitare in domeniul vamal.

In aceste conditii, birourile vamale de frontiera din judetul Arad, precum si Directia Regionala Vamala Arad isi vor inceta activitatea din prima zi a anului viitor. Astfel, angajatii care vor ramane in sistem vor fi numiti pe baza de examen in functiile vacante la data de 1 ianuarie, existente in statele de functii ale aparatului central al Autoritatii Nationale a Vamilor, ale directiilor regionale si birourilor vamale. In judetul Arad, din 385 de vamesi vor mai ramane doar 85. Cei care vor ramane isi vor exercita atributiile doar in Zona Libera, Aeroport si in Vama de interior.
De asemenea, perspectiva aderarii Romaniei la Uniunea Europeana a determinat conducerea Consiliului Judetean sa caute solutii pentru cladirile in care functioneaza, in prezent, serviciile Directiei Regional-Vamale, din punctele de trecere a frontierei. Astfel, vamile din judetul Arad se vor transforma in centre logistice sau de afaceri.
Vama Nadlac este principala poarta de iesire si intrare in tara dinspre Europa. Beneficiaza de un foarte modern punct de trecere a frontierei, motel, statii de alimentare cu combustibili, toate realizate la nivel occidental. In ceea ce priveste imobilul de protocol guvernamental de la Vama Nadlac, conform ultimelor intentii exprimate de conducerea CJ Arad, acesta are toate sansele sa fie redat in folosinta. Edificiul, amenajat intr-o cladire foarte moderna, a fost finalizat in anul 1997, dar nu a fost utilizat decat o singura data. In cei noua ani, cladirea s-a degradat, iar acum se intentioneaza reabilitarea ei.

Batalie pentru sediul regional

De asemenea, Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, cel mai nou amenajat pe teritoriul judetului Arad, dispune atat de cladiri, cat si de tehnica de ultima generatie. O lupta se va duce, insa, pentru sediul ultramodern pe care l-a construit Directia Regional-Vamala Arad. De acest sediu s-au aratat interesati atat cei de la Politia de Frontiera, cat si Primaria municipiului, care vrea sa amenajeze birourile unor servicii din subordine. Lucrarile la noul sediu vor fi finalizate pana la sfarsitul acestui an. Valoarea totala a investitiei la data deschiderii finantarii a fost de 5,8 milioane lei noi, bani din care s-au amenajat 2.700 de metri patrati.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă