21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăLifestyleFoodAdi Cristescu despre Eurovision: Nici maşina pusă în joc nu arată deloc...

Adi Cristescu despre Eurovision: Nici maşina pusă în joc nu arată deloc rău, dar eu m-am înscris de dragul muzicii

Romanialibera.ro vă invită să-i cunoaşteţi pe cei care vor să reprezinte România în 2011 la Eurovision Song Contest. În fiecare zi veţi putea citi exclusiv pe romanialibera.ro un interviu cu artiştii participanţi la Selecţia Naţională Eurovision.

Astăzi vă prezentăm un interviu cu Adi Cristescu, înscris în competiţie cu piesa „One by One”.

Finalistul Selecţiei Naţionale Eurovision 2011 va fi decis chiar în noaptea de Revelion în cadrul unui show realizat de TVR.

De ce aţi decis să participaţi la Eurovision? 
 
Adi Cristescu: Vreau ca muzica mea să ajungă la oameni prin orice mijloc, iar Eurovisionul  este o ocazie bună de a promova o piesă cu mesaj, care altfel nu s-ar integra în peisajul houso-danceo-dj-istic de azi. Sincer, nici maşina pusă în joc nu arată deloc rău, dar eu m-am înscris de dragul muzicii, nu pentru concurs sau premii.
 
Care este povestea piesei „One by One”? Ce atuuri are? 

A.C: Mi-e puţin ciudat să-mi laud piesa. E „copilul” meu şi pot fi subiectiv,  dar consider că „One by one” este foarte încărcată de energie, e consistentă muzical şi are un sound particular. Veţi vedea că după o audiţie sau două, o veţi recunoaşte din prima secundă, fără să o puteţi confunda cu alta Faptul că transmit mesajul prin text, muzică, spune acelaşi lucru, iar prin interpretare voi apăsa exact butoanele care trebuie, va face că totul să se lege şi oamenii să înţeleagă şi să simtă ce trebuie. Sunt artistul „3 în 1”: compozitor, textier şi interpret, iar asta mă ajută mult.
     
Ce aşteptări aveţi de la Selecţia Naţională Eurovision?
 
A.C: Îmi doresc să mă prezint cât mai bine şi vocal, şi ca show.  Lucrez  împreună cu o echipă la asta. Cu sprijinul managerului meu Niki Constantinescu lucrez cu Petre Năstase – regie, Rodica Puka – costume, Adina Buzatu – styling, Marius Dumitraşcu – hair styling şi sunt convins că rezultatul va fi extraordinar. Sper ca celor de acasă să le placă piesa şi show-ul şi  să-mi dea da votul lor, ca semn al aprecierii, care pentru mine e foarte importantă. Pentru mine asta e miza, nu premii sau puncte. În afară de asta, după ce cânt, adică în jurul orei 21:10 (sunt primul în concurs), voi petrece Revelionul alături de prietenii mei artişti, colegi, prezenţi şi ei la Eurovision.
 
3 motive pentru care meritaţi să reprezentaţi România la Eurovision 2011
.
 
A.C: 1.Piesa mea, „One by one”, este foarte originală şi s-ar distinge cu uşurinţă chiar şi în peisajul european. 2. Mesajul. În piesa asta le spun oamenilor că trebuie să ne întoarcem către lumină, iubire de oameni, lucru care merită promovat într-o lume cu o pace atât de fragilă şi uneori doar simulată. 3. Dacă voi câştiga, voi continua după Eurovision – Germania 2011 să reprezint România prin piesele pe care le voi lansa în ţară şi în Europa şi sperând să fiu încă un artist cu care românii să se mândrească în plan internaţional. 
 
Ce piese participante la Selecţia Naţională ar avea cele mai mari şanse să reprezinte România la Eurovision? Cum ar arata un Top 5?
 
A.C: Nu voi face un top cu piesele care îmi plac, le voi spune în ordinea în care îmi vin în minte: Blaxy Girls – „It’s So Fine”, Dalma – „Song for Him”, Rallsa – „Take Me Down”, Distinto, Ianna şi  Anthony Icuagu – „Open Your Eyes”, Leticia – „Dreaming of You”.

De ce concurenţi vă temeţi?

A.C: Nu-i văd pe ceilalţi ca adversari. Îmi sunt prieteni, colegi şi le doresc să evolueze cât mai bine.
 
Ce calităţi trebuie să aibă o piesă că să câştige un concurs precum Eurovisionul?
 
A.C: În primul rând originalitate. La Eurovision se întâlnesc cei mai buni din fiecare ţară şi noi facem următorul pas în muzică. Trebuie să inovam, să inventăm, nu să readucem concepte vechi pe alte acorduri. Asta înseamnă să evoluăm.
 
După Eurovision ce urmează? Un proiect nou? 

A.C: Voi veni cu muzică nouă, single-uri noi, ca oamenii să mă cunoască din ce în ce mai bine şi să ne „împrietenim”. Am multe de spus în muzică şi chiar dacă fac muzică şi compun de peste 10 ani, consider că abia am început.

Urmăriţi videoclipul piesei „One by One” cu care Adi Cristescu participă la Eurovision.    
 
  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă